Haberler

Fransa'da Aşırı Sağcı Le Pen Ailesinde Çatlak Büyüyor

Ulusal Cephe’nin kurucusu Jean Marie Le Pen'in video blogu partinin resmi internet sitesinden kaldırılıyor.

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin kurucusu ve onursal başkanı Jean Marie Le Pen ile Yahudi karşıtı ifadeleri nedeniyle kendisini eleştiren kızı ve aynı zamanda partinin şu andaki lideri Marine Le Pen arasındaki çatlak giderek büyüyor.

Partinin avukatı Wallerand de Saint-Just, basına yaptığı açıklamada, "hukuki gerekçeler" nedeniyle Jean Marie Le Pen'in video blogunun artık partinin resmi internet sitesinde yer almayacağını duyurdu.

Resmi internet sitesinin yasal sorumlusunun partinin şu andaki lideri Marine Le Pen olduğunu hatırlatan Fransız avukat, daha önce babasının açıklamaları dolayısıyla "sorumlu müdür" olarak Marine Le Pen'e dava açıldığını belirtti. Saint-Just, bu davaların önüne geçebilmek için bu yönde bir karar aldıklarını söyledi.

Fransız avukat, Marine Le Pen'in de resmi internet sitesinin artık "sorumlu müdürü" olmayacağını, onun yerine François Jalkh isimli kişinin bu göreve getirileceğini duyurdu.

Jean Marie Le Pen, geçen ay yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde zafer kazanan partiyi eleştiren sanatçılar için "Bir dahaki sefere fırına göndeririz" demişti. Marine Le Pen, babasının bu sözleri için "Siyaseten yanlış ifade" yorumunu yapmıştı. Baba Le Pen, kızının yorumuna, "Ben değil siz siyaseten yanlış yapıyorsunuz" diye yanıt vermişti. - Arkansas

Kaynak: AA / Güncel

Jean Marie Le Pen Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title