Haberler

Fransa'da Aşırı Sağcı Le Pen Ailesinde Çatlak

Ulusal Cephe’nin kurucusu Jean Marie Le Pen, kendisini eleştiren parti lideri kızına tepki gösterdi.

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin kurucusu ve onursal başkanı Jean Marie Le Pen, Yahudi karşıtı ifadeleri nedeniyle kendisini eleştiren kızı ve aynı zamanda partinin şu andaki lideri Marine Le Pen'e tepki gösterdi.

Marine Le Pen, partiyi eleştiren sanatçılar için "Bir dahaki sefere fırına göndeririz" diyen babasının sözleri için "siyaseten yanlış ifade" demişti.

Jean Marie Le Pen, bu sözlere, "Ben değil siz siyaseten yanlış yapıyorsunuz" diyerek yanıt verdi.

Konu ile ilgili bir radyo kanalının sorularını yanıtlayan Jean Marie Le Pen, "Bence siyaseten yanlış olan, tek bir düşünceyle uyumlu olmaya çalışmak. Onlar diğer siyasi partilere benzemeye çalışıyorlar. Eğer Ulusal Cephe'nin bazı yöneticileri diğer partilere benzemeye çalışıyorlarsa başarılı oldular. Bence siyaseten yanlış olan bu. Yoksa benim yaptığım siyaseten yanlış değil" ifadesini kullandı.

Jean Marie Le Pen, sözleriyle Yahudileri hedef almadığını iddia etti.

Le Pen, dün aşırı sağcı partinin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde gösterdiği başarıyı eleştiren bir grup sanatçı için, "Bir dahaki sefere fırına göndeririz" ifadesini kullanmıştı. Ülkedeki Yahudi kuruluşları ve ırkçılıkla mücadele dernekleri, dün yaptıkları açıklamalarda, Le Pen'i eleştirerek suç duyurusunda bulunmuştu. Le Pen'in ABD'li şarkıcı Madonna ile Fransız sanatçılar Guy Bedos, Yannick Noah ve Patrick Bruel'e yönelik yaptığı açıklamaya, diğer siyasi parti temsilcilerinden de sert eleştiri gelmişti.

Ulusal Cephe, geçen ayki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde önemli bir başarıya imza atarak yarışı önde bitirmiş ve Avrupa Parlamentosu'na 24 parlamenter gönderme hakkına sahip olmuştu. - Arkansas

Kaynak: AA / Güncel

Jean Marie Le Pen Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title