Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Suudi Arabistan'da

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile bir araya geldiği bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile bir araya geldiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) temaslarının ardından Suudi Arabistan'a geçen Macron, Prens Muhammed ile başkent Riyad'da görüştü.

Görüşmede, ikili ilişkilerin ve stratejik ortaklık konusunun yanı sıra Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu kapsamında iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirme fırsatları, bölgedeki gelişmeler, terörle mücadele, bölgenin güvenlik ve istikrarı için harcanan çabaların ele alındığı kaydedildi.

Macron, Husilerin Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan balistik füze saldırısını kınayarak, ülkesinin Suudi Arabistan'la dayanışma içerisinde olduğunu vurguladı.

Riyad'daki görüşmede Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr ile Devlet Bakanı Musaid bin Muhammed el-Ayban hazır bulundu.

BAE temaslarının ardından dün Riyad'a geçen Macron, havalimanında Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman tarafından karşılanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Emmanuel Macron Suudi Arabistan Fransa Riyad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title