Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin 'Gizli Aşkı'

Güncelleme:

Fransız magazin dergisi 'Closer', bir süredir söylenti halinde olan Cumhurbaşkanı François Hollande'nin, aktrist Julie Gayet ile ilişkisini görüntüledi.

"Başkan'ın Gizli Aşkı" başlığını kullanan dergi, 7 sayfalık haberinde, Hollande'nin kask giyerek motosikletle 41 yaşındaki sevgilisi Gayet'in evine girerken çekilen fotoğraflarını yayınladı. Haberde, Hollande'nin, en güvendiği korumalarından biri olan Michel'in kullandığı motosikletle Gayet'in oturduğu apartmana geldiği ve sık sık geceleri ünlü aktrist ile buluştuğu iddia ediliyor. Dergi, başında kask olan kişinin Hollande olduğunu ileri sürerek, buna kanıt olarak daha önce bazı resmi temaslarda giydiği ayakkabılarını gösteriyor.

Habere sert tepki gösteren 59 yaşındaki Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise özel hayatına yönelik bir saldırı olarak nitelendirdiği haber için dergiye dava açacağını söyledi ancak iddiaları yalanlamadı.

Dergi ise geçtiğimiz yıl basında birçok kez spekülasyon olarak gündeme gelen Hollande ve Gayet arasındaki ilişkiyi, "Her ikisinin çılgınca risklere girmeyi göze alacak kadar güçlü bir tutku" olarak niteledi.

Haberde, fotoğrafların 30 Aralık'ta çekildiği belirtiliyor. Habere göre, Hollande motosikletle Gayet'in evine gelmeden yarım saat önce, bir koruması apartmanı kontrol ediyor. Hollande geceyi burada geçirdikten sonra sabah saatlerinde koruması apartman dairesine kruvasan getiriyor. Üç saat sonra da Hollande, geldiği gibi yine başında kaskla apartmandan ayrılıyor. Kısa bir süre sonra da kapıdan Gayet çıkıyor.

Dört çocuğunun annesi olan Segolene Royal'dan 2007'de ayrılan ve Elysee Sarayı'nda gazeteci Valerie Trierweiler ile yaşayan Hollande, bir haber ajansına yaptığı açıklamada, her vatandaş gibi özel hayatın gizliliği hakkının olduğunu söyleyerek, dergiye karşı hukuki yollara başvuracağını söyledi.

Bu arada söz konusu fotoğrafların, derginin internet sayfasından, ünlü aktristin avukatının müdahalesi sonucu kaldırıldığı belirtildi. Dergi editörü Laurence Pieau da haberi doğrulayarak, aktristin avukatı aracılığıyla talepte bulunmasının ardından fotoğrafları internet sitesinden kaldırdıklarını dile getirdi.

Pieau, Gayet'in oturduğu apartmanın Elysee Sarayı'na yakın bir bölgede bulunduğunu belirterek, fotoğraflardaki kasklı kişinin Hollande olduğunu belirterek, "Bu bilginin doğruluğundan emin olmasaydık haberi fotoğraflarla yayınlayarak risk almazdık" yorumunda bulundu.

Pieau, "Zaten bu yönde söylentiler vardı. Biz de bu bilgiyi teyit fotoğrafları çektikten sonra haberi yayınlamakta bir sakınca görmedik. Bunu halk arasında çok fazla kimse bilmiyordu, gülüp geçinen bir iddia olarak konuşuluyordu. Bizim görevimiz, gerçeklerin geniş halk kitleleri tarafından duyulmasını sağlamak" diye konuştu.

Bu arada haberin, yüksek işsizlik oranları ve genel ekonomik sıkıntılar yaşayan Fransa'da Hollande'ye olan desteği olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

Perşembe günü ülke genelinde yapılan anket, katılımcıların sadece yüzde 25'inin Hollande'ye güvendiğini ortaya koymuştu. İddia edilen ilişkinin doğrulanması halinde, Hollande'nin çok daha ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağı ifade ediliyor. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

François Hollande Fransa Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title