Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Royal'den Referandum Çağrısı

Fransa'da Sosyalist Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Segolene Royal, 2009'da Avrupa Birliği (AB) Anayasası İçin Yeni Bir Referandum Çağrısında Bulundu.

Fransa'da Sosyalist Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Segolene Royal, 2009'da Avrupa Birliği (AB) Anayasası için yeni bir referandum çağrısında bulundu.

2005'te Fransız halkının, AB Anayasası'na "hayır" dediğini hatırlatan Royal, AB kurumlarının sağlıklı şekilde işleyebilmesi için Fransızların, AB Anayasası'nı kabul etmeleri gerektiğini belirtti. Royal, "Yeni bir referandum yapılmasından yanayım. Bundan kaynaklanan siyasi riskleri de almaya hazırım" diye konuştu.

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmasında, 2009 yılında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine kadar AB Anayasası ile ilgili sürecin başarıyla tamamlanması gerektiğini söylemişti.

Fransa ve Hollanda'da 2 yıl önce gerçekleştirilen referandumlarda AB Anayasası reddedilmişti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Joseph Borrell, referandumların ardından yaptığı açıklamada en az altı ülkenin 'hayır' demesi halinde Anayasa'nın düşeceğini söylemişti.

(AFP-SŞ-İB-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title