Haberler

Fransa Açık Tenis Turnuvası Başladı

Teniste Sezonun İkinci "Grand Slam" Mücadelesi Olan Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros), İlk Tur Maçlarıyla Başladı.

Teniste sezonun ikinci "Grand Slam" mücadelesi olan Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros), ilk tur maçlarıyla başladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Stade Roland Garros'da düzenlenen ve toplam 15 milyon 575 bin 960 Avro ödüllü turnuvada, tek bayanlarda 2 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic ikinci tura yükseldi.

Geçen yılki Roland Garros ile bu yılki Avustralya Açık'ın ikincisi Ivanovic, İsviçreli rakibi Sofia Arvidsson'ı 6-2 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek bir üst tura çıktı.

Sırp tenisçi, maç sonrası yaptığı açıklamada, geçen yılki anılarının depreştiğini belirtirken, ''Bugün turnuvanın ilk günüydü ve biraz heyecanlıydım. Zor bir maçtı'' dedi.

2006 yılında Fransa Açık'ta yarı finale yükselen 15 numaralı seri başı Çek tenisçi Nicole Vaidisova ise vatandaşı Iveta Benesova'ya 7-6 (2) ve 6-1'lik setlerle yenilerek, turnuvaya veda eden taraf oldu.

Tek erkeklerde Avustralya Açık'ın şampiyonu 3 numaralı seri başı Sırp Novak Djokovic, Alman rakibi Denis Gremelmayr'ı 4-6, 6-3, 7-5 ve 6-2'lik setlerle 3-1 yenerek, üst tura yükseldi.

Saldırgan tavırları nedeniyle rakibinin kendisini şaşırttığını ifade eden Djokovic, ''Aslında en üst formumda değildim, ancak mücadeleye devam ettim ve başardım'' diye konuştu.

6 numaralı seri başı Arjantinli David Nalbandian da vatandaşı Carlos Berlocq'u 6-2, 6-4 ve 6-1'lik setlerle 3-0 yenmeyi bildi.

7 numaralı seri başı ABD'li James Blake de Alman rakibi Rainer Schuettler'i 6-4, 6-1 ve 7-6 (3)'lık setlerle 3-0 yenerek, ikinci tura çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title