Haberler

Frankfurt: Yabancı Futbolculara Yöneliş, Almanya'da Yeni Tartışmalar Başlattı

Almanya'da Geçtiğimiz Yaz Düzenlenen Başarılı Bir Dünya Futbol Şampiyonasının Ardından, Kulüplerin Genç Yetenekler Yerine Dışardan Yabancı Uyruklu Oyunculara Yönelmesi Tartışma Konusu Oldu.

Almanya'da geçtiğimiz yaz düzenlenen başarılı bir dünya futbol şampiyonasının ardından, kulüplerin genç yetenekler yerine dışardan yabancı uyruklu oyunculara yönelmesi tartışma konusu oldu.

Almanların efsanevi ismi Franz Beckenbauer, yabancı oyuncu hücumuna uğrayan Alman futbolunun geleceğinin tehlike sinyali verdiğini ve bunun en son örneğin Hamburger SV takımının düştüğü durum olduğunu söyledi. Beckenbauer, Alman - yabancı futbolcu sayısında yeni bir ayarlamaya gidilmesini ve Alman liglerinde 6+5 uygulamasına geçilmesini istedi. Alman Futbol Federasyonu (DFB) spor direktörü Matthias Sammer, kulüplerin yetenekli Alman gençleri altyapıdan yetiştirmek yerine hazır yabancı futbolcuyu tercih ettiğini ve bu dengesizliğin değişmesi gerektiğini söyledi. Kulüpler ise yabancı oyuncuların maliyetinin daha düşük olduğunu savunuyor.

Şu anda Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarında top koşturan Alman kökenli oyuncu oranının yüzde 44,5 olduğu, gerisinin yabancı uyruklu oyunculardan oluştuğu ve 1995'teki Bosman kararı öncesinde ise, oranın yüzde 75'e yüzde 25 olduğu vurgulandı. Oyuncuların yüzde 75'i yabancı uyruklu olan Nürnberg takımı bu alanda liderliği elinde tutarken, Nürnberg'i yüzde 71.4 yabancı futbolcu payı ile Wolfsburg takip ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title