Haberler

Frankfurt: Almanya'da Irkçılardan Türk İşyerine Saldırı

Irkçıların, Almanya'daki Türkler'e ait işyerlerine yönelik saldırıları devam ediyor. Yabancı düşmanlığının her geçen gün arttığı ülkede ırkçılar, artık eylemlerini alenen yapmakta bir sakınca görmüyor.

Irkçıların son hedefi, Frankfurt'un Höchst İlçesi'ndeki Türk esnaf Hamit Ertem oldu. Dükkanında tarihi motifler taşıyan ürünler ve koleksiyonluk parçalar satan Ertem'in ekmek kapısı ırkçılar tarafından yağmalandı. Önceki sabah işe geldiğinde ürpertici manzara ile karşılaşan Ertem, dükkanın içindeki gamalı haçlardan bunun bir ırkçı saldırı olduğunu anladı.

Dükkanın birçok yerine gamalı haç çizen yabancı düşmanları, rafları da tahrip etti. Dükkanı adeta savaş alanına dönen Hamit Ertem, "Daha önce de evimin önündeki çöpleri yakmışlardı. Şimdi de dükknıma zarar verdiler. Irkçılar, artık polisten de çekinmiyor" dedi.

Çirkin olayın yaşanmasından birkaç gün önce yerel bir gazetenin dükkanında Hıristiyanlığın sembollerini taşıyan paspaslar sattığını yazdığını belirten Ertem, "Hemen söz konusu gazeteyi aradım ve bunların paspas değil duvar halısı olduğunu ifade ettim" şeklinde konuştu. Gazetenin bunun üzerine düzeltme yazısı yayınladığını ifade eden Ertem, "Belki de bu saldırıyı gerçekleştirenler bu duvar halılarının paspas olduğunu zanneden kişilerdir" diye konuştu.

7 yıldır ticari hayatını sürdüren Hamit Ertem, başına gelen olaylardan sonra esnaflıktan iyice soğuduğunu ifade etti. Artık esnaflık yapmayacağını söyleyen Hamit Ertem, "Yıllardır işlettiğim dükkanımı kapatacağım. Belki başka bir yerde ticaret yaparım. Ama burada asla! Can ve mal güvenliğinin olmadığı bir yerde insanın ne huzuru kalır ne de iş hevesi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title