Haberler

Frankfurt: AB'nin Yeni El Bagajları Kriterleri, Pazartesi Günü Yürürlükte

Avrupa Birliği (AB), Muhtemel Terör Eylemlerine Tedbir ve Güvenlik Maksadıyla Uçak Yolculukları İçin Yeni Kriterler Getirdi. Uçakla Seyahat Edecek Kişilerin, 6 Kasım Pazartesi Günü İtibariyle Söz Konusu Kriterlere Uygun Hareket Etmek Zorunda Oldukları Belirtildi.

Avrupa Birliği (AB), muhtemel terör eylemlerine tedbir ve güvenlik maksadıyla uçak yolculukları için yeni kriterler getirdi. Uçakla seyahat edecek kişilerin, 6 Kasım Pazartesi günü itibariyle söz konusu kriterlere uygun hareket etmek zorunda oldukları belirtildi.

Söz konusu tarihten itibaren AB'nin herhangi bir ülkesinden uçacak veya transit geçecek yolcular için yeni el bagajı kuralları geçerli olacak. Bu şartlara göre, el bagajı ölçüleri maksimum 56 cm-45 cm-25 cm olarak kısıtlandı. Bu kural Mayıs 2007 tarihi itibariyle zorunlu olacak. Yolcu başına el bagajında sıvı ve jel halinde taşınabilecek (krem, parfüm gibi) beher ambalaj 100 mililitreden fazla olmamak şartıyla ve ambalajlar toplamı bin mililitreyi (1 litre) geçmemek şartıyla el bagajında taşınabilecek. El bagajında taşınabilecek beheri 100 mililitre üzerinde, değeri ne olursa olsun her türlü eşyaya havalimanı güvenlik otoriteleri tarafından el konulacak ve imha edilecek. Havalimanlarında satılan Duty Free malzemeleri özel "Seal Bag"ler (mühürlü torbalar) kullanılarak satılacak, güvenlik mühürlerinin açılmamış olması kaydıyla el bagajı olarak muhafazasına izin verilecek. Transit geçiş yapacak yolcuların da beraberindeki bu kurallara uygun olmayan her türlü sıvı el konulmak suretiyle imha edilecek.

Öte yandan, uçuş süresince kullanımı zorunlu olan ilaç, diyet malzemeleri ve bebek mamaları uygulamadan muaf olup, ilaçlar ve diyet malzemeleri için tıbbi deklarasyon şartı aranacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title