Haberler

Foxx: "İran ile İlişkiler Kafa Karıştırıyor"

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Virginia Foxx, Türkiye'nin İran ile İlişkilerinin Kafa Karışıklığı Oluşturduğunu Söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Virginia Foxx, Türkiye'nin İran ile ilişkilerinin kafa karışıklığı oluşturduğunu söyledi.

Amerika'da faaliyet gösteren, Amerika Türk Koalisyonu üyelerinin düzenlediği gezi kapsamındaki davetle Türkiye'ye gelen Foxx, İran'ın nükleer silahlanması konusundaki rahatsızlığını ise "Kimse nükleer silahlanmış bir İran istemiyor" sözleriyle dile getirdi.

Damadı Türk olduğu için daha önce de Türkiye'ye ziyaretlerde bulunduğunu belirten Virginia Foxx, Gazze'ye yardım götüren gemiye İsrail askerlerinin saldırmasına ilişkin yorum yapmaktan kaçınarak, olaydan ve can kayıplarından ötürü Amerikalıların çok üzgün olduğunu ifade etti. "Yaşananlar nedeniyle hepimiz çok üzgünüz" diyen Foxx, Amerika'nın zamanında araya girerek, yardım gemisindeki tutuklular ve cenazelerin bir an önce Türkiye'ye getirilmesinin sağlanmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Aynı zamanda Türkiye-ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi de olan Virginia Foxx, Amerika ve Türkiye'nin iyi ilişkiler içinde olduğunun altını çizdiği konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle son 4 yılda daha da geliştiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title