Haberler

Fotoğraftaki İsimler Kendisini Savundu

Magazin Gazetecileri Derneği'nin 12 Şubat 1999'daki ödül töreni gecesinde sanatçı Ahmet Kaya'nın bazı davetlilerin saldırısına uğramasının ardından o gecede bulunan Reha Muhtar, Mahsun Kırmızıgül, Adnan Şenses de kendini savundu

Ahmet Kaya'ya 1999 yılındaki Magazin Gazetecileri Derneğinin düzenlediği gecede ödül verilmiş ve Ahmet Kaya ödülün ardından kısa bir konuşma yaparak, yeni albüm müjdesini vermiş ve çıkaracağı yeni albümünde bir de Kürtçe parça olacağını söylemişti. Bunun üzerine geceye katılan bazı isimler Ahmet Kaya'ya çatal ve bıçak atmışlardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında belirttiği 'Hepiniz Oradaydınız' lafının ardından sanat camiasında tartışma başladı. Özellikle hedef haline gelen Serdar Ortaç, birçok kez özür dilemiş ve daha sonra tepkilerden dolayı isyan edip o geceye dair bir fotoğraf paylaşmıştı. Fotoğrafta kendisini gören ünlü isimler sosyal medya aracılığıyla, kendilerini savunmaya başladı. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses birçok kez o geceye katılmadığını twitter aracılığı ile duyurmuştu. Özcan Deniz ise o gece orada olmadığını yazarak, yapılan olayın yanlış olduğunu twitter duvarında belirtmişti. Pop sanatçısı Serdar Ortaç, o gece orada olduğunu ama çatal atmadığını, hakaret etmediğini ifade etmiş ve o geceye dair fotoğraf paylaşmıştı.

ÇOCUKLARIMIN ÜZERİNE YEMİN EDERİM

Serdar Ortaç'ın paylaştığı fotoğrafın ardından fotoğraf karesinde yer alan bir çok ünlü isim sosyal medya aracılığıyla yazılar paylaşarak yapılan olayın yanlış olduğunu savundu. Ortaç'ın paylaştığı fotoğraflarda ön sırada bulunan Gazeteci Reha Muhtar twitterda bir yazıyla, "3 çocuğum üzerine yemin ediyorum Ahmet Kaya'ya tek kelime hakaret etmedim" sözlerini takipçileri ile paylaştı.

Adnan Şenses ise twitter ve Facebook hesabından bir açıklama paylaştı. Şenses, "Sanatçıları siyasetin konusu yapmaktan artık vazgeçsinler. Ahmet Kaya öleli neredeyse 15 yıl oldu, neden sürekli aynı konular gündeme geliyor. Bir tepki belki olmuş olabilir ama varsa çatal bıçak fırlatanların, sanatçılar olduğunu zannetmiyorum. Benim bilgim dışında gelişen olaylar. Biz ödül gecesi sonunda hep birlikte 'Memleketim' şarkısını söyledik. Orada taşkınlık yapan, herhangi bir sanatçı görmedim" yazılarını paylaştı.

Mahsun Kırmızıgül ise takipçilerinin, 'neden sen bir şey söylemiyorsun' yazıları üzerine, twitterdan takipçilerine şöyle yanıt verdi: "Bugün herkes ötüp konuşsun. Gün gelecek, benim de elbet bir çift lafım olacak. Ama şimdi zamanı değil"

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, o geceye katılmadığını tekrar yazarak bir gazete manşeti paylaştı. Tatlıses, paylaştığı fotoğrafın altına ise "Alın bakayım, ben neredeyim, ben orada yoktum demedim mi? Ben gittiğimde bana söylediler, el insaf ya ben adamım adam" yazısını paylaştı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Mahsun Kırmızıgül Adnan Şenses Reha Muhtar Ahmet Kaya Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title