Haberler

Fotoğraflı Bülten Dağıtımı) Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Birinci Günü Sona Erdi

Basın BÜLTENİCapital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi ilk gününde farklı konu ve konuşmacılarıyla yine ekonomi gündemini belirledi.

Basın BÜLTENİ

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi ilk gününde farklı konu ve konuşmacılarıyla yine ekonomi gündemini belirledi. Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, Çelik Motor Kiralama Genel Müdürü Bora Koçak'ın konuşmalarıyla başlayan zirvede, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonominin nabzının attığı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye'nin dönüşüm yapacağını söyledi. Bakan Şimşek, Türkiye'nin reforma ihtiyaç olmadığı ve her şeyin güzel olduğu gibi bir algının doğru olmadığına vurgu yaparak "Reform yapmamak, gelecek nesillere zulüm demektir. Gelecek nesillerden hırsızlık demektir. Reform yapmamak bu kadar ağır bir suçtur" dedi.

Vodafone sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Dijital Ekonomi ve Büyüme Stratejileri' oturumunda moderatörlüğü GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy üstlendi. Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Global Catalyst Partners Yönetim Kurulu Başkanı Kamran Elahian, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Finlandiya Eski Başbakanı Esko Aho'nun konuşmacı olarak katıldığı panelde gelişen teknolojilerin büyüme stratejileri üzerindeki etkisi konuşuldu.

Samsung sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Teknoloji & Trendler' oturumunda moderatörlüğü Denizbank Genel Müdür Hakan Ateş üstlendi. Girişimci Süreyya Ciliv, Microsoft UK Genel Müdürü Tamer Özmen, Girişimci, Teknoloji Yatırımcısı ve Fütürist Nicklas Bergman ve Intel Türkiye Ortadoğu Afrika Başkanı Çiğdem Ertem'in konuşmacı olarak katıldığı panelde, teknolojinin kullanım alanları, ileride karşılaşılabilecek gelişmeler ve şirketlerin gelişmelere uyum için nasıl bir yol izlemesi gerektiği tartışıldı.

Zorlu Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Girişimcilik 2016: Hayalden Gerçeğe' oturumunda moderatörlüğü Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül gerçekleştirdi. Yemeksepeti.com CEO'su Nevzat Aydın, Maana Kurucu ve CEO'su Babür Özden, Tiphub Africa Kurucu Ortağı ve Alchomy App'in Kurucusu Amanda Spann, Mubi Kurucu ve CEO'su Efe Çakarel, Modanisa.com kurucu CEO'su Kerim Türe ve Ekonomist Ali Ufuk Meriç'in konuşmacı olarak katıldığı oturumda, panelistler girişimcilik üzerine deneyimlerini paylaştı.

Intel & Cisco sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Yarının Rekabetçi Sektörleri' oturumunda moderatörlüğü THY Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su İlker Aycı üstlendi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, HepsiBurada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde gelecek yıllarda ortaya çıkacak fırsatlar, riskler ve öne çıkacak sektörler ele alındı. Zaman zaman keyifli anların yaşandığı panelde, şirketlerin rekabetçiliğe ve yaşamaya devam etmesi için dikkat edilmesi gereken konular konuşuldu.

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda 'Tutumlu İnovasyon' oturumu gerçekleştirildi. Panelde 'Frugal Innovation' kitabının yazarı İnovasyon Danışmanı Navi Radjou ile TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici inovasyonun şirketler üzerindeki etkisini ele aldı.

Navi Radjou, yaptığı konuşmada 'Frugal Innovation' isimli kitabı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kitabı kendi inovasyon deneyimlerimden yola çıkarak yazdığını belirten deneyimli yazar inovasyonun sadece Silikon Vadisi'nde değil dünyanın gelişmemiş ve geri kalmış yerlerinde de gerçekleştirilebileceğini kitabında yazdığını söyledi.

Turkcell sponsorluğunda gerçekleştirilen 'İşte Daha Fazla Kadın' oturumunda moderatörlüğü Nutricia Genel Müdürü Gamze Çuhardaroğlu üstlendi. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Kanbogd Cashmere Genel Müdürü Gantsetseg Choidon ve AvivaSa Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Meral Kurdaş'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde kadının iş dünyasında ki yeri ve geleceği konuşuldu.

Verifone sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Perakende Sektöründe Yeni Dönem' oturumunda moderatörlüğünü Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane gerçekleştirdi. TAMPF Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kurşun, Migros Genel Müdürü Özgür Tort, P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Mudo Onursal Başkanı Mustafa Taviloğlu, Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo ve Vakko CEO'su Jaklin Güner'in konuşmacı olarak katıldığı panelde perakende sektöründeki son gelişmeler ele alındı.

Güçlü sponsor desteği

Garenta'nın beşinci kez ana sponsorluğunu üstlendiği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin co-sponsorları Ferko, Nef, Samsung, Turkcell, Türkiye İş Bankası, Türk Telekom, Vodafone oldu. Akkök, Cisco, Citibank, Doğa Koleji, Danone Nutricia, Global Yatırım Holding, Intel, Siemens, TEB, Tekfen, Verifone ve Zorlu Holding'in oturum sponsoru olduğu Zirve'de, Finansal Kurumlar Birliği, Kredi Kayıt Bürosu ve TAV Havalimanları destek sponsor olarak yer aldı. CNN Türk ve Hürriyet'in medya sponsoru olduğu Zirve'nin etkinlik sponsorluklarını Comodo, Denizbank, Integral Menkul Değerler ve Park Residences, konaklama sponsorluğunu Ağaoğlu, içecek sponsorluğunu ise Uludağ İçecek üstlendi.

Bilgi için:

Taktik İletişim Danışmanlık / Ebru Küçükgökdemir

ebru@taktikiletisim.com.tr

0212 267.1818 - 0505 511.3583

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zorlu Holding Uludağ Intel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title