Haberler

Fotoğrafçılığın Bedeli 60 Bin Euro

Güneydeki Turistik Tesislerde Market, Butik, Kuyum, Hediyelik Eşya, Kuaför, Fotoğrafçı Standları İçin Ciddi Kira ve Devir Ücretleri Ödeniyor.

Güneydeki turistik tesislerde market, butik, kuyum, hediyelik eşya, kuaför, fotoğrafçı standları için ciddi kira ve devir ücretleri ödeniyor.

Alanya, Side, Belek, Lara, Antalya merkez, Kemer, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Çeşme gibi turizm cennetlerindeki otellerde her yıl yüzlerce mağaza, dükkan ve stand sezonluk veya yıllık kiralanıyor veya devrediliyor. Müşteri potansiyeli olan 4 ve 5 yıldızlı otellerde mağaza ve standlar krize rağmen talep görüyor.

Fotoğraflar 5-15 TL

Antalya’da 5 yıldızlı bir oteldeki market için 70 bin Euro (yaklaşık 150 bin TL) devir ücreti istenirken, 30 metrekarelik marketin yıllık kirasının da 50 bin Euro (107 bin TL) olması dikkat çekiyor. Yıllık veya sezonluk kiranın yarısı peşin alınıyor, gerisi sezona yayılıyor. 4 ve 5 yıldızlı tesislerde otel içi fotoğrafçı standlarının sezonluk kirası bile 4-5 bin Euro’dan başlıyor. Fotoğrafçılar kirayı çıkarabilmek için tek fotoğrafı 5-15 TL’den satıyor.

Ruslar bu yıl üzüyor

Marmaris’te, 4 yıldızlı otelde çalışan fotoğrafçı Gökhan Baş, “Turistin milliyeti bile bizim için önemli. Mesela bu yıl Rus turistler fotoğraflara ilgi göstermiyor. Bunun yanında Kuzey Avrupa ve İskandinav ülkelerinden gelen turistlerin ilgisi fena değil” diyor. Antalya’da 4 ve 5 yıldızlı otellerde mağaza ve stand kiralayan Cevdet Bayram ise “Bazı otellerde kiralar aşırı yüksek. Mardan Palace gibi tesislerde, kesin bilmemekle birlikte kiraların 100 bin Euro üzerine çıkabileceğini tahmin ediyorum. Bir-iki 5 yıldızlı otelde fotoğrafçı standı bile 50-60 bin Euro” diye konuşuyor.

Marmaris’te 25 bin Euro’ya stand var

DİJİTAL fotoğraf makinaları ve kameralı cep telefonlarının yaygınlaşması, otel fotoğrafçılarını etkilemiş. Marmaris’te 4 yıldızlı bir otelde fotoğrafçılık yapan Gökhan Baş, “Stand kiraları yine de düşmüyor. 5-6 yıl önce bir butik otelde 2500 Euro sezonluk kira ödüyordum. Şimdi sezonluk kiram 6 bin Euro. 4 yıldızlı otellerde bu rakam 8-10 bin Euro’ya kadar gidiyor. Marmaris’te 5 yıldızlı bir otelde fotoğrafçı arkadaşım 25 bin Euro sezonluk kira ödüyor” ifadelerini kullanıyor.

İşte bazı örnekler

Güneydeki lüks otellerde en küçük dükkanlarda bile kiralar 3-4 bin Euro’dan başlıyor.

Belek’te 5 yıldızlı otelde 30 metrekare market, sezonluk kirası 50 bin, devir ücreti 70 bin Euro.

Marmaris’te 5 yıldızlı bir otel içinde fotoğrafçı standı 25 bin Euro.

Antalya Manavgat’ta 3 yıldızlı otelde fotoğrafçı standı, 5 bin Euro.

Manavgat’ta 35 metrekare dükkan, sezonluk kirası 11 bin Euro.

Kemer’de 12 ay açık 4 yıldızlı beach otelde fotoğrafçı standı 20 bin TL.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title