Haberler

Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler'e Saygı Gecesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Saygı gecesine katılanlardan detay

Uluslararası savaş fotoğrafçısı Coşkun Aral ve Güler'in konuşması

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun Ara Güler'e hediye takdim etmesi

Uluslararası savaş fotoğrafçısı Aral:

"Ustamı salt Türkiye'nin gözü olarak değil, insanlığın gözü olarak değerlendiriyorum. İyiki var, iyiki tanıyoruz, onunla onun bıraktığı izleri sürüyoruz"

Uluslararası savaş fotoğrafçısı Coşkun Aral, "Ara Güler ustamı salt Türkiye'nin gözü olarak değil, insanlığın gözü olarak değerlendiriyorum. İyiki var, iyiki tanıyoruz, onunla onun bıraktığı izleri sürüyoruz." dedi.

Aral, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler'e Saygı Gecesi'nde yaptığı konuşmada, 17 yaşından beri Güler ile baba-oğul ve usta-çırak gibi çok şey paylaştığını söyledi.

Güler'in gözü ve beyniyle dünyayı tanımanın inanılmaz bir zenginlik olduğunu vurgulayan Aral, "Bugün geçtiğimiz yüzyılın en ünlü simalarını onun ağzından bir kere duyduğunuz zaman kitaplarını okumuş kadar tanıyorsunuz. O yüzden o Türkiye'nin gözü değil, dünyanın göz tanığı. Onu herkes zamanı durduran fotoğraflarıyla tanır ama Ara Güler aynı zamanda bir filozoftur." diye konuştu.

Coşkun Aral, din, dil, ırk, yaşadığı coğrafya ne olursa olsun her zaman insanı anlamaya çalışan, empati duyan, "asla" demeyen ve bulunduğu koşullarla yeri geldiğinde geniş açı, yeri geldiğinde de makro objektifle bakarak yorum yapmadan bunu tarihe ve insanlığa aktaran biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu anda Ara Güler'in Malezya'da Kuala Lumpur'da bir çalışmasını yapıyoruz. Bugüne kadar dünyanın belki de gözardı ettiği, onun yaratıcı dünya insanlarına yönelik çok şeyler çıktı. Yaratıcı Amerikalıları, savaşçıları, Türk ustaları vardı ama onun gözüyle dünyaya değer bırakmış ve evrensel değeri olan insanların sergisini açacağız. Gittiği her yerde edindiği dostluklar ve bunların kalıcı olması için çabalarıyla Ara Güler'in ayrı özelliği var. Ara Güler, deklanşöre basmadan önce beyin fotoğrafını çeker. O yüzden ustamı salt Türkiye'nin gözü olarak değil, insanlığın gözü olarak değerlendiriyorum. İyiki var, iyiki tanıyoruz, onunla onun bıraktığı izleri sürüyoruz."

Türkiye'nin inanılmaz değerler yetiştirdiğini ancak bunlara hak ettiği değeri vermede biraz geri kalındığını söyleyen Aral, "Güler, dünyanın her tarafında fotoğrafıyla değil, tanıklığıyla bir ekol çünkü tarihe tanık olmak zor bir olay. Bu salt bir fotoğrafçının deklanşörüyle zamanı durdurması değil, doğru yerde ve zamanda olma olayıdır." ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Melih Zafer Arıcan da Güler hakkında düşüncelerini paylaştı.

Programa onur konuğu olarak katılan fotoğraf sanatçısı Ara Güler de herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gecenin sonunda Güler ve konuşmacılara hediye takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Toçoğlu Coşkun Aral Ara Güler Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title