Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim

Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalına konuk olan Yeşilçam'ın yaşayan efsanelerinden İlyas Salman, kardeşlerinden 7'sini yoksulluktan kaybettiğini, bir kardeşinin ise yanarak öldüğüne şahit olduğunu söyledi.

23.06.2021 13:44
1

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 1

Yeşilçam'ın efsane isimleri arasında yer alan İlyas Salman Aramağan Çağlayan'ın YouTube kanalında 'Dur Bi Dinle' programında özel hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

2

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 2

1960 yılında "Öksüz Mehmet" isimli gösteriyle Yeşilçam'ın kapısını aralayan İlyas Salman, doğum tarihinin nüfus cüzdanında yazan tarihten 4 yıl önce olduğunu söyleyerek başladı zorlu hayat hikayesini anlatmaya.

3

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 3

Babasının hamallık yaptığını ve düğünlerde davul çaldığını söyleyen Salman, 11 kardeş olduklarını ancak 7 kardeşini yoksulluk hastalığından kaybettiğini söyledi.

4

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 4

Küçük yaşta birçok travmatik kayıp yaşadığını, bundan dolayı hastalık hastası olduğunu söyleyen Salman, bir kardeşinin yanarak öldüğünü ve o ana şahit olduğunu anlattı.

5

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 5

Henüz 4 yaşındayken annesinin karlı havada su almaya gittiğini söyleyen usta oyuncu, kendisinden bir yaş küçük kardeşinin sobanın üstünde kaynayan patatese uzanmaya çalışırken eteğinin tutuştuğunu söyledi.

6

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 6

Çaresizce kardeşinin yanışını izleyen Salman, bu travmayı hayatı boyunca atlatamadığını ve her gece rüyasında o anı gördüğünü ifade etti.

7

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 7

Yeteneğini ilk öğretmeninin keşfettiği Türk sinemasının unutulmaz ismi İlyas Salman, 1954 yılında Malatya ilinin Arguvan ilçesi Asar Köyü'nde doğdu. Aslen Arguvan, Malatyalıdır. Arguvan ilçesi Asar köyü nüfusuna kayıtlıdır.

8

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 8

60 sinema filminde rol alan usta oyuncu, uzun yıllar sinema oyunculuğunda, köylü tiplemeleri ile tanındı. Sinema oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliğini yaptığı iki sinema filmi bulunmakta.

9

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 9

Ayrıca çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri bulunmakta. Ankara Birlik Tiyatrosu'nda 1997'den 2000 yılına kadar sahneye çıktı.

10

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi İlyas Salman'dan acı itiraf: Kardeşimin yanarak ölüşünü izledim - Resim 10

Son olarak Hasretim Sansürlüdür isimli bir şiir kitabı çıktı. Gülser Salman ile evlidir ve Devrim adında bir kızı, Temmuz Ali adında bir oğlu var.

500

Yorumlar (17)

HAKAN ARSLANOĞLU:

Bizler seni çiçek Abbas olarak sevmiştik ama sonradan kelek Abbas olduğun ortaya çıktı İlyas Salman...

121
119
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

ne kadar boş konuşuyorsun sen bilader başımıza hafız oldun biz nere gidicez cennet mi cehennemi Allahmısını lan sen tövbe tövbe

yanıt0
yanıt8
HAKAN ARSLANOĞLU:

Düzgün konuş lan Allah mısın diye nasıl soruyorsun gavurdan çıkma

yanıt9
yanıt0
HAKAN ARSLANOĞLU:

İlyas Salman da insanların gözünden düşmüş adamdır. Müslüman ülkesinde şöhret olmuş daha sonradan Allah' a inanmadığını bildiriyor.

114
91
yanıtYanıtla
Osman Tuna :

O müslüman ülkesinde ne gayrimüslimler ünlü oluyor. Birçoğu da ateisttir. Bunun inançla alakası ne?

yanıt52
yanıt18
HAKAN ARSLANOĞLU:

OSMAN TUNA: Gayrimüslimler gayrimüslim olarak ünlü oluyor o şekilde ünlülüğünü devam ettiriyorlar. İlyas Salman gibi sonradan dönüşüm yapmıyorlardır. En kötüsü Allah'ın var olduğuna inanıp sonra onu inkar etmektir. Vay onların haline..

yanıt47
yanıt32
Cengiz Deniz Deniz:

Adam hayatını anlatıyor acı gerçekleri siz onu siyasi görüşü ile eleştiriyorsunuz insanlara bakamayan devletin ayıbı bu be yobazlar

85
84
yanıtYanıtla
Abdullah Akpolat:

ilyas salmanıda herkes gıbı bende cok severdım takı 2008 de mersin açık hava tiyatrosunda sahneye alkollu olarak çıktıgı ve çıcek uzatan çucuga bagırıp cagırmasyla ne sevgım kaldı nede saygım...

96
35
yanıtYanıtla
Seral Ercan:

Vay onlarin haline... dediniz ya ödümüz koptu...ilyas salman senin neye inandığına karışıyor mu,sen de karisma kardesim.

56
34
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Ben karışmıyorum sadece gerçekleri yazıyorum. Vay onların haline dediğimi herkes gerçek ebedi dünya da görecek onların hallerini cehennem ateşinde yana yana bitmeyen nasıl odun olduklarını herkes görecek.

yanıt49
yanıt106
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title