Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi

Yeşilçam'ın kararsız güzeli olarak tanıdığımız Tülin Elgin, seneler önce Odessa'dan, Diana olarak Türkiye'ye geldi, ismini değiştirdi, güzellik yarışmasına katıldı, dansözlük ve oyunculuk yaptı. Şöhret ve yaşadıkları ona ağır geldi ve o ölümü seçti. İşte Elgin'in acı dolu hikayesi...

05.02.2019 11:47
1

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 1

7 Mart 1941'de dünyaya gelen Tülin Elgin'in asıl adı Diana'ydı. Babası Maks 1917 Bolşevik devrimi sırasında Odessa'dan kaçıp İstanbul'a yerleşti.

2

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 2

Annesi Kristina adında bir Bulgar'dı. Sıraselviler Yen i Kolej ve Üsküdar Kız Kolejinde okudu. Okul arkadaşı olan Leyla Sayar dan esinlenerek 1962'de Ses dergisi yarışması ile sinema serüvenine katıldı. 1968'e kadar sinema çalışmalarını sürdürdükten sonra bir süre dansözlük yaptı.

3

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 3

Yıllar öncesinde başına gelen her şeyin insanların söyledikleri sözlere inandığı için olduğunu söylemişti. O yıllarda henüz 26 yaşındaydı.

4

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 4

Yaşadıkları ve insanların riyakarlığından usandığını ifade eden Elgin, Yıldırım Gencer'le rol aldığı Sırtımdaki Bıçak filminde yapımcıların kendisini çıplak göstererek teşhir gayesinde olduğunu ifade ederek şöyle söylemişti: "Onların gayesi para benim gayem ise Avrupa'da oluyor da niçin bizde olmasın? Gerçek hayat böyledir düşüncesinden yola çıkarak rol oynamak'

5

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 5

Bu filmde gösterilenlerden iğrendiğini söyleyen Elgin olayın arından ilaç içerek intihara teşebbüs etmişti. İlk intiharı ve belki de ölümüne giden yola da böylece çıkmış oldu.

6

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 6

Bu olaydan sonra çabuk toparladığı düşünülen Elgin, Karanlıkta Uyananlar ve Karaoğlan-Altay'dan Gelen Yiğit filmleriyle tekrar hayata tutunmuş gibi göründü.

7

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 7

'Artık intihar da, çıplaklık da yok' diyen Elgin sadece sekiz yıl sözünde durmayı başarabildi. Başarısız bir evlilik de yapan Elgin'in adı, Yılmaz Güney, Fikret Hakan ve Orhan Günşiray gibi isimlerle anıldı.

8

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 8

Alkol ve uyuşturucu da kullanmaya başlayan Elgin, bir süre önce geçirdiği trafik kazasında sevgilisini kaybetti. Tülin Elgin ise ağır yaralanarak bu kazadan da kurtulmuş ardından sinir krizi geçirerek lunaparkta üzerindeki kıyafetleri parçalamıştı.

9

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 9

Son günlerinde Ankara'da doktor tedavisi altında olan Elgin, 1975'te bir otel odasına ölü bulundu. Aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybeden Elgin'in cüzdanından sadece 15 lira çıkmıştı.

10

Yeşilçam'ın Kararsız Güzeliydi, Otel Odasında Ölü Bulundu! İşte Tülin Elgin'in Acı Hikayesi - Resim 10

500

Yorumlar (35)

Gardropp fuat:

Bu dünyada yaşamiş ölmüş gitmiş bir insanin arkasindan yok şöyleydi yok böyleydi demek yargilamak sizemi kaldi yaptiğiniz adilikten baska bişey değildir. Herkez gibi hesabini oda allaha verecektir topraği bol olsun..

66
1
yanıtYanıtla
Anti duygusuz adam:

Allah rahmet eylesin Kim bilir kafasıda ne düşünceleri vardı ve ona aç kurtlar gibi bakan, ağzından salyalar akan bir kesim.

41
22
yanıtYanıtla
salata herif:

ne saçmalıyon sen be dangalak

yanıt10
yanıt29
Tahir PEÇECİ:

Müslüman için sadece ’’ Allah rahmet etsin ’’ denir.KADIN MÜSLÜMAN DEĞİL Kİ.

44
18
yanıtYanıtla
İbrahim ethem bardakcı:

Bu ülke de asgari ücreti ve emekli maaşını konuşsalar ve 110tl emekli maaşı aldığımı 3 çocuğumun oldugunu söylesem ve biberi sırf acı oldugu için sevdigimi fakat 18 tl olduğu için almadığımı söylesem bu kadar tartışılmaz öylemi öyle bırakın milleti avutmayıda gerçe hayatı yazın seneler önce ölmüş birini değilde. Türkiyede yaşıyan biz ölülerden konuşun. Yeter

48
8
yanıtYanıtla
Hayatı demir:

Bende yeni olmuş sandim yaşını hesapladım 43 yıl önce ölmüş bugün olmuş gibi yayinlaniyo tıklanıp birileri para kazancak. Rezil bi basinimiz var hep yalan dolan sahtekarlık üzerine kurulu

48
3
yanıtYanıtla
Sevgi taş:

Eskiden ölmüş insanı ne diye çıkardınız anlamadım 75te olmüş adını bile duymsdım

43
4
yanıtYanıtla
Tansu tan:

İnsanları ölüme iten yine insanlardır kimsenin günahını almayın herşeyin başı Allah’ta başlar Allah’ta biter ölmüş insanın hakkında yorum yapmak bir müslümüna yakışmaz

37
0
yanıtYanıtla
Cenk:

Nasıl yaşarsan öyle ölürsün kimileride rahmet okuyor ALLAH için ne yaptı acaba ALLAH günahlarını affetsin demeleri lazımken

19
15
yanıtYanıtla
mng:

Bu dinciler niye bu kadar bencil Herkes senin gibi Müslüman mı sanıyorsun

yanıt17
yanıt10
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title