Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri

İşte o küçük kızın ve kendisi gibi çok da varlıklı olmayan ailelerden gelip şimdi gösterişli yaşamlar süren ünlülerin başarı öyküleri...

17.11.2017 15:13
1

Muazzez Ersoy

Muazzez Ersoy - Resim 1

Hatice Yıldız Levent ya da herkesin bildiği adıyla Muazzez Ersoy da İstanbul Kasımpaşa'da fakir bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Babası şofördü annesi de ailesine katkıda bulunmak için Cibali'deki Tekel fabrikasında çalışıyordu.

2

Kibariye

Kibariye - Resim 2

Asıl adı Bahriye Tokmak olan Kibariye, Manisa'nın Akhisar ilçesinde doğdu. O da fakir bir ailenin kızıydı. Hatta okuma yazmayı bile çok sonraları öğrenecekti.

Onun meslek yaşamı 1974 yılında İzmir'in pavyonlarında başladı. Henüz 19 yaşındayken ilk eşi Tunay Ürek ile evlendi. 1980'lerde İzmir sahnelerinde çalışan Kibariye, o yıllarda İzmir Fuarı'na gelen tüm sanatçıların dikkatini çekti. Bunlar arasında Muzaffer Özpınar da vardı. Ünlü bestekar, sanatçıyı o zamanlar İstanbul'da Stardust gazinosunu çalıştıran Turgut Akyüz'e anlattı. Akyüz; Kibariye'yi dinlemek isteyince de Kibariye İstanbul'a geldi.

3

Jim Carrey

Jim Carrey - Resim 3

Jim Carrey, yıllardır Hollywood'un en gözde aktörlerinden biri. Ama hayat mücadelesine çok küçük yaşta başladı.Ailesine ekonomik açıdan yardımcı olabilmek için okulu bıraktı.

4

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 4

Carey ailesi o dönemde o kadar fakirdi ki bir karavanda yaşıyordu. Ama rol aldığı Once Bitten onun kaderini değiştirdi.

5

Charlize Theron

Charlize Theron - Resim 5

Hollywood'un en güzel ve en çok kazanan kadın yıldızlarından biri Charlize Theron. Ama sadece 15 yaşında bir genç kızken yaşamaya başladığı trajediler zinciri ilerleyen yaşlarına kadar sürdü. Önce eve alkollü gelip kendisini, annesini ve kız kardeşini öldürmekle tehdit eden babasının, annesi tarafından vurularak öldürülmesine tanık oldu. Bu, genç yıldızın hayatında büyük bir travmaydı. Ama ondan sonra da bugünlere gelmesi hiç de kolay olmadı.

6

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 6

Tam bu zor günlerde bir bankada kasiyerle tartışırken arkasında duran adam onun hayatını değiştirdi. O anı şöyle anlatıyor Theron : "Bana oyuncu olup olmadığımı sordu. "Hayır, ama olmak istiyorum" deyince de bir menajer olduğunu ve onu aramamı istedi." İşte bu karşılaşma ona 2 Days In The Valey adlı filmdeki rolün kapılarını açtı. Şeytanın Avukatı filminde Keanu Reeves ve Al Pacino ile oynamak için tam altı kez provalara katıldı. Sonunda Reeves'in problemli karısı rolü onun oldu.

7

Daniel Craig

Daniel Craig - Resim 7

Beyazperdenin James Bond'u Daniel Craig de Londra'ya taşındığında zor günler geçirdi.

8

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 8

Arkadaşının evindeki kanepede yaşadı bir süre.

9

Halle Berry

Halle Berry - Resim 9

En iyi kadın oyuncu Oscar'ını kazandıktan sonra kariyerinde yükselişe geçen Halle Berry, bugün milyonlarca dolarlık bir çok mülkün ve yüklü bir servetin sahibi. Ama onun gençlik yılları da hiç kolay geçmedi.

10

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 10

Oyuncu olmak için New York'a taşınan Berry, 1989 yılında evsizlere kucak açan bir barınakta kaldı. Daha sonra ABC'in bir dramasında oynayınca yapımcıların dikkatini çekti. Berry, o kötü günlerin üzerinden yıllar geçtikten sonra bir söyleşide "Onca zorluğa rağmen insan hayallerini gerçekleştirmek uğruna evine dönmek istemiyor" demişti.

11

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 11

Swank, bugün bir giydiğini bir daha giymeyen tatillerini dünyanın en lüks yörelerinde geçiren bir yıldız.

12

Hilary Swank

Hilary Swank - Resim 12

İki Oscar ödüllü Hilary Swank, yıldız bir tır parkında büyümüş. "Başımın üzerinde bir çatı vardı ve yiyecek bir şeyler de buluyordum. Bu tür bir yerde yaşamanın sadece düşük gelirlilere özgü olduğunu bilmiyordum o zamanlar" diye anlatıyor Swank.

13

Jennifer Hudson

Jennifer Hudson - Resim 13

Jennifer Hudson'ın öyküsü de tıpkı film senaryosu gibi. Ünlü oyuncu yıldızını parlatan 'Dream Girl' projesini bir zamanlar Burger King'te çalışırken hayal ettiğini söylemişti Hudson.

14

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 14

Sonunda düşleri gerçeğe dönüştü. Fakirken bile hayata dair umutlarını yitirmediğini söyleyen Hudson yaşadığı ağır trajediye rağmen geleceğe umutla bakıyor. Birkaç yıl önce Hudson'ın annesi ve kardeşi evlerinde ölü bulunmuştu.

15

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 15

Düğün salonlarında da şarkı söyleyen Sayan daha sonra tavernada şarkı söylemeye başlamış. Onu dinleyen birisi Turgut Akyüz'e tavsiye etmiş. Bunun sonunda o dönemin en ünlü eğlence yerlerinden biri olan Stardust'ta çalışmaya başlamış Sayan. Daha sonra Kamacı'da,sonra da Gülizar Gazinosu'nda. Daha sonra Yeşilçam'a adım atmış.

Gülizar Gazinosu'nda çalışırken Seda Sayın adını kullanmış önceleri. Sonra da Adını Seda Sayan olarak değiştirmiş.Sözün kısası Sayan'ın bu günlere gelmesi hiç de kolay olmamış.

16

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 16

Charlize Theron bu olayın ardından 1 yıl geçmeden doğup büyüdüğü Güney Afrika'yı terk edip Milano'ya gitti. Burada 1 yıl kaldıktan sonra da New York'un yolunu tuttu. Cüzdanında sadece 120 dolarla Hollywood'a giden yıldız burada oyuncu olarak şansını denemeye karar verdi. Ama her şey onun aleyhineydi. Çünkü yerel bir dilin konuşulduğu bir bölgede büyüdüğü için İngilizcesi çok da parlak değildi. Küçük bir motel odasında kalan Theron işte bu sıralarda o zamana kadar hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. Parasızlıktan ve açlıktan restoranlarda müşterilerin tabaklarında kalan artık yemeklerle karnını doyurdu.

17

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 17

Babasına yük olmamak için de Beyoğlu'nda bir kozmetik dükkanında tezgahtarlık yapmaya başladı. O kadar fakirlerdi ki ayakkabıları delindiğinde yenisini alamazdı. Babası içine kartondan parçalar kesip koyar ve böylece ayaklarını soğuktan korumaya çalışırdı.

18

Seda Sayan

Seda Sayan - Resim 18

Seda Sayan'ın hikayesi de Tilbe'ninkinin biraz farklı bir versiyonu. İstanbul Kadırğa'da 11 ailenin oturduğu, avlusu, tuvaleti ortak gecekondulardan birinde doğup büyüdü asıl adı Aysel Gürsaçar olan Seda Sayan. O kadar fakirdi ki ailesi ilkokula giderken babası ona önlük ve çanta parasını bile zorla denkleştirdi. Babası alkolik olduğu ve düzenli çalışmadığı için pek çok şey içinde kalmış Sayan'ın... Tıpkı pek çok kişinin sahip olduğu aile albümü gibi. O günleri bir söyleşisinde "Paramız olmadığı için fotoğraf çektiremezdik. Bu yüzden albümümüz de olmazdı" diye anlatmıştı Sayan.

19

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 19

Bunun üzerine öğretmeni elinden tutup İstanbul Radyosu'ndaki Ses Yarışması'na götürmüş Sayan'ı. Ama başarılı olamamış.. Günlerce ağlamış küçük kız bu hezimetin ardından.

Ama küçük kız ünlü olmayı ve müzik ile yaşamayı öylesine kafasına koymuştur ki günün birinde evinden kaçar. Henüz 15 yaşındaymış o zamanlarda.. Yanında da Ümit adlı bir kız arkadaşı. İki kafadar geceyi Fındıkzade'de bir apantman boşluğunda geçirmiş... O sırada ailesi polise başvurmuş ünlü sanatçının. O da sonunda çareyi karakola teslim olmakta bulmuş.

20

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 20

Onun müziğe olan yeteneğini de ilkokul öğretmeni Muazzez Karipçin fark etmiş. Sayan'ın annesini çağırıp küçük kızın müziğe yetenekli olduğunu konservatuara gönderilmesinin iyi olabileceğini söylemiş..

Ama yiyecek ekmeği bile zor alan bir ailenin kızı için konservatuara gitmek bir hayalden öteye gidememiş uzun bir süre.

21

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 21

Sesi o kadar etkileyiciydi ki Kibariye Stardust Gazinosu'nda sahne almaya başladı. Onu bugünkü şöhretine taşıyan ise 1981'in yılbaşı gecesinde TRT Televizyonu'na çıkması oldu.

Söylediği Kim Bilir adlı şarkı bir anda dillere düştü. Kibariye'nin yorumu bir döneme damgasını vuran Ümmü Gülsüm adlı şarkıcıyla bile kıyaslandı.

22

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 22

Doğallığı ve güçlü yorumuyla kısa sürede geniş bir kitlenin sevdiği sanatçılardan biri oldu Kibariye. Kibariye için yoksulluk içinde geçen günler çok gerilerde kaldı.

23

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 23

Çocukluğu Cibali'de annesinin çalıştığı fabrika ile Kasımpaşa sokaklarında geçti küçük Yıldız'ın. Müziğe ilgisi daha o yaşlardan bellidir. Dayısının Almanya'dan getirdiği pikaptan dönemin ünlü şarkıcılarını dinler ve ailesini küçük konserler verir.

24

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 24

İşte o günlerde hayatının gidişatını değişterecek kararı verdi Yıldız Levent. Maaşından elinde kalan parayı biriktirip Nişantaşı Müzik Eğitim Merkezi'nde ders almaya başladı.

25

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 25

Onun hayatını değiştiren ise Gaziosmanpaşa'daki Kumbasar adlı kulüpte çalışmaya başlaması olur. Gelin olduğunda babasının ona taktığı iki bileziği bozdurup diktirdiği iki tuvaletle sahneye çıktı orada. Daha sonra da çalıştığı Yenikapı'daki Pembe Köşmk Gazinosu'nda ünlü bir yapımcının dikkatini çekti ve bugünün nostalji kraliçesi olma yolunda ilk adımı attı.

26

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 26

Yıldız genç yaşında bir oto tamircisine gönül verir ve yaşı tutmasa da onunla evlendi. Ama uzun sürmedi bu evlilik. Küçük oğluyla birlikte Kasımpaşa'daki baba evine döndü genç kadın.

27

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 27

İzmir'in gecekondu semtlerinden birinde yaşayan fakir bir ailenin kızıydı Tilbe.. Annesinin bir bakkal dükkanı varmış.. Ama evlerinde ne elektrik varmış ne televizyon ne de buzdolabı. Derslerini mum ışığında ya da gaz lambasında çalışırlarmış. O güç koşullarda bile her zaman şarkı söylermiş Tilbe. Bu tutkusu ona gelecekteki kariyerinin kapılarını açmış.

28

Yıldız Tilbe

Yıldız Tilbe - Resim 28

Güçlü sesi, kendine özgü yorumu ve hatta eşi benzeri olmayan dansları ile bugün Türkiye'nin tanınmış yıldızlarından biri Yıldız Tilbe.. Onun hayat hikayesi ise kelimenin tam anlamıyla bir Yeşilçam filmi senaryosu gibi...

29

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 29

Erken yaşta bir evlilik yapmış Tilbe. Bir kız çocuğu sahibi olmuş.. Ama evlilik uzun sürmemiş.. Kızı ile bir başına kalakalmış Tilbe. Ne iş bulduysa yapmış.. Pazarlamacılık, tezgahtarlık, dikiş atölyelerinde iplik temizlikçiliği, çocuk bakıcılığı bunlardan bazıları.

30

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 30

Sonra da bir pavyonda şarkı söylemeye başlamış Tilbe.. Mikrofonu eline aldığında yıl 1990'dı. Onun hayatını Sezen Aksu ile tanıştığı an değiştirdi. Aksu'nun İzmir Fuarı için kentte bulunduğu bir sırada Tilbe ünlü sanatçının konser afişlerini görür. İşi gier konseri izlemek için. Ama pavyona gidip çalışmak zorundadır.

31

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 31

Akşam tam sahneye çıkmak üzereyken komilerden biri gelip Tilbe'nin heyecandan kanını donduran haberi verir: "Sezen Aksu burada.. " İşte Tilbe'nin öyküsünün bundan sonrası tam da Yeşilçam filmleri gibi.. Tilbe'nin sesini dinleyen Aksu, ona vokalisti olmasını teklif eder.. Ondan sonra da Tilbe'yi bugünlere getirecek yol açılmış olur.

32

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 32

ABD'nin en çok kazanan TV yıldızlarından biri olan Winfrey bugün yanında çalışan yüzlerce kişiyi aileleriyle birlikte tatile çıkarıp tüm masraflarını karşılayacak durumda. Ama çocukluğu pek öyle geçmemiş. Missisippi'de elekriği bile olmayan bir çiftlikte dünyaya gözlerini açan Winfrey, çocukluğunda genellikle yalın ayak gezermiş. Kendi yağlarını kendileri yapıp giysilerini de kendileri dikermiş.

33

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 33


Winfrey, bugün ABD'nin en etkili ve zengin kişilerinden biri.



34

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone - Resim 34

Sylvester Stallone'nin hayatı da kelimenin tam anlamıyla roman gibi.New York'ta oturduğu daireden atıldıktan sonra üç hafta boyunca bir otobüs durağında yaşadı. Hatta maddi olarak o kadar zor durumdaydı ki bir porno filmde bile rol aldı.

35

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 35

Ama onun hayatını da Rocky ve Rambo serisi değiştirdi. Stallone şimdi Hollywood'un en zengin aktörlerinden biri.

36

Nizhny Novgorod

Nizhny Novgorod - Resim 36

Doğup büyüdüğü Rusya'nın Nizhny Novgorod'un kent pazarında meyve satarken keşfedilip kısa zamanda podyumların gözde mankeni olan Natalia Vodiavona'nın hayatı da tıpkı bir peri masalı gibi. Ünlü markaların tanıtım yüzü olan Vodianova, dünyanın en güzel kadınlarından biri. 1982 doğumlu Vodianova, 2002 yılında mavi kanlı bir İngiliz ailenin oğlu olan Justin Portman ile evlendi.

37

Türkiye'nin Ünlü Yıldızlarının Hiç Görmediğiniz Çocukluk Halleri - Resim 37

Lucas Alexander adında bir oğlu ve Neva adında bir kızı var. Üçüncü oğlu Victor ise geçen eylül ayında dünyaya geldi.

Vodianova bir süre önce ikinci evliliğini Antoine Arnault ile yaptı. Dördüncü bebeği Maxim bu yıl dünyaya geldi.

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title