Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Suud hanedanı, İngiltere Krallığı'nı mal varlığında geride bıraktı! İşte en zengin kraliyet aileleri

Britanya'da dünyanın farklı ülkelerindeki kraliyet ailelerinin servetlerine ilişkin araştırma yapıldı. Araştırmada, yaptığı harcamalarla sık sık gündeme gelen Suudi Arabistan Krallığı'nın servetinin Britanya Kraliyet Ailesi'nin 16 katı olduğu görüldü.

05.05.2020 12:06
1

Suud hanedanı, İngiltere Krallığı'nı mal varlığında geride bıraktı! İşte en zengin kraliyet aileleri - Resim 1

Araştırmada, Britanya Kraliyet Ailesi'nin serveti yaklaşık 68 milyar sterlinle dünya genelinde beşinci sırada yer alıyor. Suudi Arabistan'ı yöneten Suud kraliyet ailesinin serveti ise diğerlerini geride bırakıyor.

2

Suud hanedanı, İngiltere Krallığı'nı mal varlığında geride bıraktı! İşte en zengin kraliyet aileleri - Resim 2

Suud Ailesi'nin en fazla para harcayan kişisi olarak, Veliaht Prens Muhammed Bin Salman gösteriliyor.

3

Suud hanedanı, İngiltere Krallığı'nı mal varlığında geride bıraktı! İşte en zengin kraliyet aileleri - Resim 3

Prens'in çok pahalı bir sanat merakı olduğu, Leonardo Da Vinci'nin 360 milyon sterlin değerindeki tablosuna sahip olduğu belirtiliyor. Suud ailesinin servetinin değeri tam olarak ölçülemiyor. İşte dünyanın en zengin kraliyet üyeleri...

4

Suud hanedanı, İngiltere Krallığı'nı mal varlığında geride bıraktı! İşte en zengin kraliyet aileleri - Resim 4

Suud Ailesi'nin servetinin yaklaşık 1 trilyon sterlin yani İngiliz kraliyet ailesinin zenginliğinin 16 katından fazla olduğu tahmin ediliyor.

5

Suud hanedanı, İngiltere Krallığı'nı mal varlığında geride bıraktı! İşte en zengin kraliyet aileleri - Resim 5

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in ve ailesinin 68 milyarlık servetinin çoğu miras ve yatırımlardan geliyor. Ancak bu servet, Suudi Arabistan'ı yöneten kraliyet ailesi Suud Hanedanı'nın servetiyle kıyaslandığında ortaya çarpıcı sonuç çıktı.

6

Prens II. Hans Adam – Lihtenştayn

Prens II. Hans Adam – Lihtenştayn - Resim 6

Lihtenştayn Prensi çok geniş özel bir iktidar gücüne sahip. Ülkenin başındayken, oğluna yönetim için bazı izinler verdi. Prens Hans Adam zengin bir Avrupa hükümdarı ve dünya çapında zengin devlet başkanlarından biri aynı zamanda. Kendisi bankacılık grubuna ve Lihtenştayn Müzesi'nde sergilenen geniş bir sanat koleksiyonuna sahip.

7

Prens Azim – Brunei

Prens Azim – Brunei - Resim 7

Bir başka Playboy Prens olarak bilinen Prens Haji Abdul Azim, Brunei tahtında 3. sırada yer alıyor. Prens Azim; Mariah Carey, Sophia Loren ve Janet Jackson gibi büyük isimleri içeren 2009'daki "Yılın Partisi'nde" boy gösterdi. Prens, medya sever varlığına ek olarak, Azim, Umut Sesler ve Bir Dilek Tut gibi hayır faaliyetlerini destekleyen bir hayırsever.

8

Sultan Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah – Brunei

Sultan Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah – Brunei - Resim 8

Hassanal Bolkiah sadece Brunei Sultanı değil, aynı zamanda ülke üzerinde tam kontrole sahip bir hükümdar. Dünyadaki en pahalı lüks arabalardan bazıları ona ait. Sultanın 600 Rolls Royces modeli dahil olmak üzere 3.000-6.000 arası otomobili olduğu tahmin edilmekte.

9

Prens El Velid bin Talal Alsaud – Suudi Arabistan

Prens El Velid bin Talal Alsaud – Suudi Arabistan - Resim 9

Velid bin Talal zenginliğinin şaşırtıcı seviyelere ulaşmasına yarayan akıllı yatırım stratejileri ile Warren Buffett ile kıyaslanıyor. Diğerlerine göre daha az siyasi güce sahip olmasına rağmen, dünyanın en büyük yatırımcılardan biri olarak kabul edilen prens, Kral Abdullah'ın amcasıdır. Prens, 20 suit ile bir konser salonu olan Airbus A380 ve çok katlı sarayları ile oldukça lüks yaşam sürüyor.

10

Kral Bhumibol Adulyadej – Tayland

Kral Bhumibol Adulyadej – Tayland - Resim 10

Tayland Kralı dünyanın en zengin kraliyet üyelerinden biri ve ülke tarihinin en uzun tahta kalan hükümdar. Bhumibol Adulyadej, 68 yıldır Tayland'da iktidarda. Bu süre onu devletin en uzun hizmet veren şahsiyeti yapıyor. Servetinin çoğu gayrimenkullerden oluşur; Siam Çimento ve Siam Ticari banka gibi şirketler yatırımlarının başında geliyor. Serveti tam olarak bilinmiyor ancak İngiltere'nin kraliyet ailesinden 10 kat fazla olduğu tahmin ediliyor.

500

Yorumlar (27)

...:

Bunlar bu kadar zengin olduğu için diğerleri bu kadar fakir...

16
0
yanıtYanıtla
haydarr:

şerefsizler halklarını sömürüp zengin oluyorlar sanki çalışıp kazanmışlar

15
0
yanıtYanıtla
Doğru Bilgi Verin:

En sonda yer alan Kral Bhumibol Adulyadej öleli 4 yıl oldu. Sanki hala kralmış da zenginmiş gibi yazı paylaşıyorsunuz. Adamın kemikleri kalmadı be.

15
0
yanıtYanıtla
ABDULLAH DEMİR:

BUNLAR FAŞİSTTİRLER FAŞİST -NE OLACAK CEHENNEMDE YANACAKLAR

13
1
yanıtYanıtla
cehennem:

senin için koçum.... anlamadınmı şimdiye kadar....

yanıt0
yanıt0
demedim mi:

ahireti olmayanda neye yarar,koskoca bir hiç.

13
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

avm ler açılacakmış bi garip durum ..allah yardımcımız olsum ..çok ıhtıyacımız var galıba AVM ye

7
1
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Eee normal avm ler yandaslarin. Siz yetkiyi bir adamin 2 dudagina birakirsaniz, hicbirseye karisma hakkiniz yoktur.

yanıt5
yanıt2
ekonomi uzmanı:

Zengin oldukları doğru değil. Borçları tüm varlıklarından fazla. Bunları ayakta tutan bankalardır. Bankaları da ayakta tutan halktır. Mileti borca sokup faizden gelir elde ederler. Gerçi faiz gelirleri.son zamanlar azaldı ,bankalar yine batabilir, zaten batmışlar

5
2
yanıtYanıtla
dolarcı heci:

inşallah batar pis tefeciler

yanıt0
yanıt0
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title