Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry, sosyal medyadaki danslarının ahlaka aykırı durumlar içerdiği gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29.06.2020 09:59
1

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası - Resim 1

Sanatçıların sürekli ceza aldığı Mısır'da bir yeni olay daha yaşandı.

2

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası - Resim 2

Geçtiğimiz yıl sinema sanatçısı Rania Yusuf'a Uluslararası Kahire Film Festivali'nin kapanış programına vücut hatlarını ve bacaklarının bütününü gösteren transparan kıyafetlerle katılığı iddiasıyla dava açılmıştı.

3

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası - Resim 3

Şimdi ise dünya, ünlü Mısırlı dansçı, oyuncu ve şarkıcı Sama El-Masry'nin sosyal medya paylaşımları nedeniyle aldığı hapis cezası haberiyle çalkalanıyor.

4

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası - Resim 4

Mısırlı dansçı Sama el-Masry'e, sosyal medya paylaşımlarının 'ahkala aykırı' durumlar içerdiği gerekçesiyle 3 yıl hapis ve 115 bin 350 lira para cezasına çarptırıldı.

5

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası - Resim 5

İçeriğin çalındığını ve rızası olmadan telefonundan paylaşıldığını söyleyerek suçlamaları reddeden El-Masry, karara itiraz edeceğini söyledi.

6

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası - Resim 6

42 yaşındaki dansçı El-Masry ve diğer kadın TikTok katılımcılarına karşı yasal işlem talebinde bulunan meclis üyesi John Talaat, "Özgürlük ve sefahat arasında büyük bir fark var" dedi.

7

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası - Resim 7

Mısır'da 2018 yılında, hükümete interneti sansürleme ve iletişim gözetimi uygulama konusunda tam yetki veren bir siber suç yasasını kabul edilmişti.

8

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası - Resim 8

Reuters haber ajansının aktardığına göre Mısır'daki bazı influencer, feomen ve YouTuber'lar son aylarda Mısır yetkilileri tarafından sosyal medyada sefahat ve fuhuş teşvik etmekle suçlanıyor. Parlamento üyesi Talaat, bu fenomenlerin el-Masry ile aynı suçu içlediklerini ve hapis cezasına çarptırılmalarını beklendiğini söyledi.

9

Mısırlı ünlü dansçı Sama el-Masry'nin göbek dansına 3 yıl hapis cezası - Resim 9

Kadın hakları avukatı ve Kahire Kalkınma ve Hukuk Merkezi Başkanı Entessar el-Saeed, sadece kadınların yetkililer tarafından hedef alındığının altını çizdi.

title