Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı!

İsveç'te, arkeologların bulduğu 2 bin 500 yıllık yapı, ilk olarak mezar taşı sanılsa da, sonrasında üreme ritüelleri için yapılan bir penis heykeli olduğu ortaya çıktı.

01.10.2019 10:43
1

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı! - Resim 1

İsveç'te, Bronz Çağı'na ait olduğu tahmin edilen bir mezarın, 2 bin 500 yıllık penis şekli verilmiş taş olduğu ortaya çıktı.

2

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı! - Resim 2

İsveç'in Rollsbo bölgesinde şans eseri bulunan 'penis heykeli'nin üreme ritüelleri için kullanıldığı düşünülüyor. Yarım metre uzunluktaki taş, önce Bronz Çağı'na ait bir mezar sanıldı.

3

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı! - Resim 3

Ancak arkeologlar, "Böyle bir kontekste bu kadar açık şekilde penisi andıran bir yapı, üreme ritüeline inanan bir kült olduklarına işaret ediyor." ifadelerini kullanarak bunun aslında bir mezar taşı olmadığını açıkladı.

4

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı! - Resim 4

Şekil verilmiş taş, küçük bir toplanma yerini andıran merkezin ortasında bulunuyor. Aynı yerde taştan yapılmış bir çekiç ile hayvan kemikleri de yer alıyor.

5

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı! - Resim 5

Avrupa'da, Hristiyan öncesi döneme ait yüzlerce penis şeklinde taş bulunuyor.

6

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı! - Resim 6

Kazı çalışmalarını yürüten arkeolog Ängeby " Bunun ereksiyon halindeki bir penis olmasının sebebinin kısırlık için düzenlenen bir kurban ayini olduğunu inanıyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

7

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı! - Resim 7

O dönemlerde, bolluk, bereket ve üremenin devamı adına insan ve hayvanların kurban edildiği ve erkekliğin gücünü temsil ettiğine inanılan bu yapıların etrafında çeşitli ritüeller yerine getiriliyordu.

8

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı! - Resim 8

9

Mezar taşı sandılar, penis heykeli olduğu ortaya çıktı! - Resim 9

500

Yorumlar (53)

deli kıss:

damarlarına kadar yapmışlar nasıl ustaları varsa artık

40
2
yanıtYanıtla
X:

GOZUNDENDE HCBISEY KACMIYOR..

yanıt22
yanıt1
erkan:

sanatçı gözüyle mi yoksa ,alıcı gözle mi baktın deli kıss....:

yanıt18
yanıt0
EERDAR MERTYRAK:

Bence sen bayan felan değilsin.Güçlü ihtimalle travestisin.Hemde senin arzuna ve tarzına uygun yapmışlar işte.Bakıp bakıp bolca çekersin.

yanıt6
yanıt4
deli kıss:

eeerdar cevap yazmıycaktım ama beni mecbur bıraktın terbiyesizliğin lüzümü yok senin gibilerin yorumunu nasıl kabul ediyorlar halaa anlamış değilim az edepli ol

yanıt2
yanıt1
NERMÎN:

Delikkız herkes bahsetsinde sen o uzak kaldığın terbiye kavramını ağzına alma,yakışmıyor sana.Yukardaki resime yaptığın yorumda damar detayına bile giren sensin.Aile terbiyesi almadığını bu konuda aç ve ihtiyaç sahibi olduğunu yorumunda tescil ediyor.

yanıt4
yanıt3
deli kıss:

nermin kaybol ailemin adını ağzına alma

yanıt1
yanıt0
ZiHNi SiNiR vesaire vesaire:

NERMÎN rümuzlu erkek müsveddesine: DELi KISS rümuzlu yorumcuya “Delikkız“ diye hitabederek ahlaktan bahseden bir ahlaksiz oldugunu herkes görmüyor mu saniyorsun. Ayni senin ifadenle seni ailenin nasil birsey oldugunu da kendin sunumunu yapiyorsun. Dengesiz ve kafasiz bir insan ancak senin gibi olabilir... “NOT: Bu küstaha haddini bildirmek umarim makas altina yatirilmaz“

yanıt0
yanıt0
KÖY MUHTARI:

ZÎHNÎ SEN ÇOKMU AHLÂKLI VE NAMUSLU BÎRÎSÎN KÎM OLDUĞU,CÎNSÎYETÎ BÎLE BELLÎ OLMAYAN VE SAPIKÇA YORUMLAR YAPAN DELÎKISS ÎSÎMLÎ EDEPSÎZÎ SAVUNUYORSUN. EDEPSÎZÎ SAVUNANDA AHLÂKSIZDIR

yanıt2
yanıt0
muşlu:

atalırından en büyük miras bu kalmış

27
0
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title