Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı!

Hayvan otlattığı sırada üzerinde ilginç şekiller bulunan bir yığın kayaçla karşılaşan Adıyamanlı çoban, kayaçların fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğrafları görünce harekete geçen Adıyaman Müze Müdürlüğü, kayaçların aslında 85 milyon öncesine dayanan denizkestanesi fosilleri olduğunu ortaya çıkardı.

24.05.2019 16:09
1

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 1

İlçeye bağlı Görgenli köyü kırsalında hayvanlarını otlatan çoban Turan Cingöz, dağda bulduğu yumurta büyüklüğündeki kayaçların şekilleri ilgisini çekince, bunların fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabından paylaştı.

2

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 2

Fotoğrafları gören Adıyaman Müze Müdürlüğü çalışanları Cingöz ile irtibata geçerek kayaçların bulunduğu yerde inceleme yaptı.

3

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 3

Müze çalışanları, kayaçların aslında 85 milyon yıl öncesine ait olduğu düşünülen denizkestanesi fosili olduğunu belirledi.

4

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 4

Müze müdürü Mehmet Alkan, "Bulunan fosillerin yaklaşık 85 milyon yıl öncesine ait denizkestanesi fosili olduğunu düşünüyoruz. Kretase dönemine ait olduğunu düşündüğümüz fosiller üzerindeki incelemelerimiz devam ediyor" dedi.

5

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 5

6

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 6

7

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 7

8

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 8

9

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 9

10

Hayvan Otlatırken Buldu, Ne Olduğunu Duyan Şaşıp Kaldı! - Resim 10

500

Yorumlar (50)

MEMUR:

Müzeciler siz sabah 8 akşam 5 oturun vatandaş buldukça haber verir siz yahu neden zahmet ettiniz getirirdi çoban sizin ayağınıza kadar. Her eser yağmalanıyor siz yatın.. 150.000 ziraat mühendisi var Tarım bakanlığında çalışan Tarımın hayvancılığın haline bakın. “Memurluk“ denen mesleği kaldırmadıkça bu memleket adam olmaz.

62
5
yanıtYanıtla
ahmet:

helal olsun, okumuş insanın hali başka. cahil birisi olsa bu taşları kırmaya kalkardı. fotoğraflarını çekerek ilime hizmet etmiş oldu. bu kardeşimi tebrik ediyorum. bunlar bize değer katan hizmetler.

42
2
yanıtYanıtla
Helal sana:

Bu ülkede çobanın oyuyla benim oyum bir mi diyen mahlukatları da görmüştük... Helal sana yiğidim. Bilime ışık tuttuğundan dolayı da tebrik ederim

32
9
yanıtYanıtla
cosmos:

eçocuğa ödül yok mu

31
2
yanıtYanıtla
Ali Dayı:

Yahu ben anlamıyom. Sonuçta taş . Kır gitsin. Ne işe yarar ki. Yenmez içilmez. Yok fosil yok eski eser,taş taş işte. Ne işe yarar.Bizim Konyada bunlardan çok var.Taş kaya falan filan

2
29
yanıtYanıtla
SERHAT:

KONYALI :

yanıt0
yanıt0
CAN AK:

DENİZ MAHSULLERİ ÇIKAN YERLERE SONDAJ YAPILSIN KESİN PETROLDE VARDIR.UYUMAYALIM....

29
1
yanıtYanıtla
tamm:

petrol var ve gizli yollardan çıkarılıp satılıyorda.

yanıt0
yanıt0
petrol mühendisinin şöförü:

bilgi olmadan fikir sahibi olan bir armut daha,sanki petrol mühendişsi,büyük ihtimal ortaokul mezunu kahvede okey oynaytan dirliş dizisi işzleyip şahlanan bir delikanlısın

yanıt1
yanıt0
CAHİL BİRİ:

SENİN DE BİLMEDİĞİN BİŞEY VAR, ADIYAMAN DA ZATEN PETROL VAR

yanıt0
yanıt0
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title