Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir

Turkuvaz mavisi denizi ve bembeyaz kumsallarıyla tatil hayallerimizi süsleyen dünyaca ünlü adalar takımı Maldivler'le ilgili can sıkan bir araştırma gündeme geldi. Dikkat çekici bir güzelliğe sahip olan Maldivler, küresel ısınmaya bağlı nedenlerden ötürü yakın gelecekte sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

16.05.2020 09:38
1

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 1

Maldivler, Hint Okyanusu'na yayılmış irili ufaklı 1.200 adadan oluşan bir ülke. Sri Lanka'nın yaklaşık 750 kilometre güneybatısında bulunan bu ülke özellikle romantik çiftlerin balayı tatili rotası olarak da biliniyor.

2

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 2

Maldivler ya da resmi adıyla Maldiv Cumhuriyeti, kuşkusuz dünyanın en güzel yerlerinden biri. Bu güzelliğini eşsiz plajları ve denizine borçlu.

3

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 3

Yerleşim bulunan 281 adadan 195'inde Maldivliler yaşamakta, 86 ada ise "otel ada" şeklinde kullanılmakta. 300.000 kişilik bir nüfusa sahip olan Maldivlerin resmi para birimi Rufiyaa.

4

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 4

Yeryüzü cenneti olarak da anılan Maldivler, irili ufaklı toplam 1.200 adadan oluşuyor. Bunların yaklaşık bin tanesinde yaşam yok. Sri Lanka'nın 750 kilometre güneybatısında yer alan bu ulaşması pek de kolay olmayan uzak coğrafya sahip olduğu doğal güzellikleriyle adından söz ettiriyor.

5

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 5

Dünyanın dört bir yanından turistler ağırlayan ada, 1965 yılında İngilizlerden bağımsızlığını kazanmıştı. Bu tarihe kadar Maldivler uzun bir süre İngiliz hakimiyetindeydi.

6

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 6

Ana geliri turizm ve balıkçılık olan Maldiv Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük şehri ise Male'dir. Bunun dışında ülke genelinde büyük yerleşimlere rastlamak pek de mümkün değil.

7

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 7

300 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan adanın 644 kilometre sahil şeridi bulunmakta. Bu uzunluğu elbette sahip olduğu irili ufaklı yüzlerce adaya borçlu.

8

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 8

Hint Okyanusu'nda bulunan ve tropikal iklimin hakim olduğu ülkenin en yüksek yerinin deniz seviyesinden yüksekliği ise sadece 2.5 metredir.

9

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 9

Ancak tatil cenneti Maldivler ile ilgili son zamanlarda konuşulanlar bir hayli canınızı sıkabilir. Bu cennet adaları yakın zamanda onların sorumlusu olmadığı küresel bir sorun nedeniyle yok olabilir.

10

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 10

Kutuplardaki buzulların erimesi ve deniz seviyesindeki artış bu hızla devam ederse yakın bir gelecekte Maldiv Cumhuriyeti'ne ait adaların büyük bir bölümü sular altında kalacak.

11

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 11

Uzmanların bu uyarıları son dönemde daha yüksek bir sesle tekrar edilmeye başlandı bile. Önemli bir bölümü lüks otel zincirlerine tahsis edilen adalarda özellikle balayı tatil için başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanından turistler gelmekte.

12

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 12

İlk etapta bu tip adaların yok olmaya başlaması beklenirken bu durum ülke ekonomisi için de büyük bir sorun anlamına gelmekte. Neredeyse hiçbir yükseltinin bulunmadığı Maldivlerin geleceği biraz da insanlığın ortak atacağı adımlara da bağlı.

13

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 13

Ancak küresel ısınma bu hızla devam ederse bu adalar ülkesi için karanlık bir gelecek yaşanacak. Adaların olası bir tamamen yok oluş ihtimali karşısında Sri Lanka, Madagaskar gibi ülkelere nüfusun taşınması da gündemde.

14

Yeryüzünün cenneti olarak bilinen Maldivler, yakın gelecekte sular altında kalabilir - Resim 14

Ancak küresel iklim değişiklikleri yüzünden yüzyıl içerisinde sular altında kalması öngörülen Maldiv halkına, 15 Kasım 2005 itibariyle Avustralya'ya sığınma hakkı verilmesi de edinilen bilgiler arasında.

500

Yorumlar (3)

hakan:

iyi olur. umarım tüm tatil ve deniz kenarları böyle olur. korkunç ve siyah bir deniz olarak görünür her zaman.

0
9
yanıtYanıtla
Cansu:

Korona kafa yapmis sen de yazdigin yoruma bakilirsa

yanıt6
yanıt0
Ayten:

dünya süsü işte baki kalmayacak biz insanlar gibi ...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title