Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Cinsel İçerikli Sitelere Giriyorsanız Dikkat! Ön Kameranız Hacker'ların Kontrolünde

Uluslararası siber çete yeni bir şantaj yöntemine başvurdu. Hackerlar, özellikle cinsel içerikli siteleri ziyaret eden kullanıcıları hedef aldı. Siber çete, binlerce vatandaşın ön kameralarına ulaşarak uygunsuz görüntülerini kaydettiğini iddia eden e-posta gönderdi. Uzmanların tespitlerine göre siber suçlular Türkçe dâhil en az 7 dilde bu tarz şantaj mesajları yolladı.

03.05.2019 09:33
1

Cinsel içerik izleyen kullanıcılar hedef alındı!

Cinsel içerik izleyen kullanıcılar hedef alındı! - Resim 1

Binlerce vatandaşa 'Ön kameranızdan uygunsuz görüntülerinizi kaydettik. Elimizde cinsel içerikli görüntünüz var" şeklinde e-posta gönderildi. Şebekenin özellikle cihazlarında cinsel içerik izleyen kullanıcıları hedef aldığı iddia edildi. Uzmanların tespitlerine göre siber suçlular Türkçe dâhil en az 7 dilde bu tarz şantaj mesajları yolladı.

2

Rehberin elimizde

Rehberin elimizde - Resim 2

Son saldırı dalgasında özellikle Avustralya, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Türkiye'nin bulunduğu bildirildi.
Siber Güvenlik Uzmanı Ondrej Kubovic, bu yalana inanarak tuzağa düşenlerden 250 dolar ila 2 bin dolar arasında para alındığını söyledi: "Siber saldırganlar, yaklaşık 0.45 Bitcoin; yani 2 bin dolar gibi bir para talep ediyor. Kurbanın e-postayı açtıktan sonraki 48 saat içinde ödeme yapması isteniyor. Aksi takdirde siber suçlu, söz konusu videoyu ele geçirdiği cihazda iletişim bilgileri yer alan tüm kişilere görüntüleri göndermekle tehdit ediyor."

3

Şüpheli e-maili sakın açmayın!

Şüpheli e-maili sakın açmayın! - Resim 3

Posta kutusundaki şüpheli maillerin açılmaması gerektiğini söyleyen Kubovic, şu uyarıları yaptı: "Böyle bir e-posta görürseniz aceleci davranmayın. Her şeyden önce, dolandırıcılığa cevap vermeyin, eklentileri indirmeyin, gömülü bağlantıları tıklamayın ve kesinlikle saldırganlara para göndermeyin."

4

Cinsel İçerikli Sitelere Giriyorsanız Dikkat! Ön Kameranız Hacker'ların Kontrolünde - Resim 4

5

Cinsel İçerikli Sitelere Giriyorsanız Dikkat! Ön Kameranız Hacker'ların Kontrolünde - Resim 5

500

Yorumlar (16)

vamos:

dur hemen kapataammm

46
1
yanıtYanıtla
ADINIZ KiM:

Tamam da bu haberi yapip da niye uyariyorsunuz bu essekleri Birakin girsinler o malum sitelere de hacklensinlar. Güya yardim ediyorsunuz...

5
25
yanıtYanıtla
ADINIZ KİM:

Essekler 6 oldu su anda, haydi verin “begenmedim“leri de ne kadar essek oldugunu bilelim. Ne kaaa küfte o kaaa essek...

yanıt0
yanıt9
ADINIZ KİM:

AMORTİSÖR kardes, sen zaten “tasfiv“ edemezsin, etsen etsen ancak “tasvip“ edebilir veya etmeyebilirsin... Birak ben yanlisimla, sen de yanlisinla kal. Bak esseklerin sayisi 24 olmus, ohhhh istahim acildi birden. Neden essek diyorum biliyor musun Bunlar tacize ve tecavüze yatkin kisiler ve bu icgüdülerini bastirmak icin bu gibi internet sayfalarina giriyorlar. Hastaliklar sadece doktor araciligiyla tedavi edilmez, arasira benim gibi “mehteri vereceksin“ ve bunlari essek olarak damgalayacaksin.

yanıt0
yanıt0
ee iyi işte:

tacize,tecavüze yatkın kişiler bu içgüdülerini bastırmak için giriyorlar bu sitelere diyorsun,eğer öyleyse bastırsınlar işte,ne istiyorsun bastırmasında tecavüzemi uğrayım azsınlar da diyorsun

yanıt0
yanıt0
Amortisör:

İnşallah öyle bir şey yoktur Türkiye nin dış borcu artı yirmi milyon daha artabilir

17
5
yanıtYanıtla
kızım:

o sitelerde olmasa açız:D

11
1
yanıtYanıtla
mustafa:

o sitelere girenler düşünsün

4
8
yanıtYanıtla
Mine:

724 kesintisiz .

yanıt3
yanıt0
yani:

yani 45 milyon kişi

yanıt0
yanıt0
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title