Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Büyük güne saatler kaldı! Son bir umutla Zuhuratbaba'ya akın ettiler

Hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi üniversite sınavına girecek öğrenciler ve aileleri Bakırköy'deki Zuhuratbaba Türbesi'ne gelerek dua etti.

26.06.2020 16:18
1

Büyük güne saatler kaldı! Son bir umutla Zuhuratbaba'ya akın ettiler - Resim 1

Hafta sonu yapılacak sınav öncesi Bakırköy'deki Zuhuratbaba Türbesi'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Üniversite sınavına girecek öğrenciler ve aileleri sabahın erken saatlerinden itibaren türbeye gelerek dua etti. Sınava girecek kimi öğrenciler dua ettikten sonra vatandaşlara şeker dağıttı.

2

"BİRAZ HEYECANLIYIZ"

YKS'ye girecek Berfin Erdoğan, "Biraz heyecanlıyız. Bu ikinci sınava girişim olacak. Buraya dua etmeye geldik. Manevi açıdan kendimi rahatlatmak istedim. Diş hekimliği istiyorum. İnşallah sonucumuz güzel olur" diye konuştu.

3

Büyük güne saatler kaldı! Son bir umutla Zuhuratbaba'ya akın ettiler - Resim 3

Berfin Erdoğan'ın halası Hanım Metin ise, "Çocuklarımız inşallah kazanır. Tek dileğimiz bu. Onlar için geldik. Dua edip, şekerimizi dağıtacağız. Biz Güngören'den geldik" ifadelerini kullandı.

4

"İNŞALLAH DUALARIMIZ KABUL OLUR"

Hafta sonu YKS'ye girecek bir diğer üniversite adayı Efe Gedikoğlu, "Pandemi sürecinde evde çalıştık. Biraz zorlayıcı oldu. Üstesinden gelmeye çalıştık. Hedefim hukuk. Burada Bakırköy'de oturuyoruz. Dua etmek için geldik. İnşallah dualarımız kabul olur. Zaten çalışmamızı yaptık" şeklinde konuştu.

5

"BEN TORUNUM İÇİN GELDİM"

Sınava girecek torunu için türbeye dua etmeye gelen Ümmiye Tuna, "Ben torunum için geldim. Sınava girecek tüm öğrencilere başarı diliyorum. Rabbim torunuma da başarı, zihin açıklığı versin" şeklinde konuştu.

6

Ansızın zuhur eden asker: Zuhurat Baba

Ansızın zuhur eden asker: Zuhurat Baba - Resim 6

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi esnasında Bizanslılar su kuyularını zehirleyince, savaşın en yoğun şiddette yaşandığı anlarda Osmanlı ordusu su ihtiyacını karşılayamayıp, susuzluk sorunuyla karşılaşır.

7

Büyük güne saatler kaldı! Son bir umutla Zuhuratbaba'ya akın ettiler - Resim 7

Rivayete göre, su sıkıntısının artmaya başladığı anda sırtında su kırbası, elinde su tasları ile bir kişi ortaya çıkar. Bu kişiye askerler "aniden beliren" anlamında "Zuhurat Baba" diye seslenirler. Zuhurat Baba'nın "Allah Allah" nidalarıyla askerin susuzluğunu giderdiği söylenir.

8

Büyük güne saatler kaldı! Son bir umutla Zuhuratbaba'ya akın ettiler - Resim 8

Sırtındaki tek su kırbası ile koskoca ordunun susuzluğunu gideren bu mübarek zatın savaş sonunda şehit olduğunu, kanlar içinde yerde yattığını ve su kırbasından sanki bir pınar gibi sürekli su aktığını görünce bu kişinin bir Allah dostu olduğu düşünülür ve şehit olduğu yere defnedilir.

500

Yorumlar (18)

1234:

Oturup ders çalışma kendisine bile faydası olmayan neyi nedüğü belli olmayan ucubelerden medet bekle

4
5
yanıtYanıtla
Arif:

Ucube mi? Gözünle görmediğine inanmazdın hani

yanıt0
yanıt1
nee:

şirkten uzak durun, temiz duygularla olsa dahi cehalet ateşe götürür

6
1
yanıtYanıtla
HIZLI JOE:

BİRİLERİ ZUHURAT BABAYA GİDER BİRİLERİ ANIT KABİR E GİDER BİLMEZLER Kİ HİÇ BİR ÖLÜNÜN DİRİLERE FAYDASI YOKTUR..VAH TÜRKİYEM VAH..

5
0
yanıtYanıtla
CENGİZHAN:

ANIT KABİRE GİDİP EV ARABA HAYIRLI KISMET EŞ ÇOCUK SINAVDA BAŞARI GİBİ ŞEYLER İSTEYEN GÖRDÜNMÜ DIYDUNMU HİÇÇ.

yanıt3
yanıt1
CENGİZHAN:

ZUHURAT BABA ORUÇ BABA TELLİ BABA ULAN 40 TANE BABANIZ VAR BİRDE UTANMADAN HER YILBAŞI ADAMLARIN 1 NOEL BABASINA ETMEDİĞİNİZZ SÖZ HAKARET KALMAZ :))

3
0
yanıtYanıtla
DELİDİR AMA:

Doğru söze ne denir . Tek söz denmez , sadece şapka çıkartılır .

yanıt2
yanıt0
LFC:

buraya akın edenler malum kesimden. bilim adamı çıkmayacağından kesinlikle eminim

3
0
yanıtYanıtla
Arif:

Para kazansın diye okutan ana baba çocuğu

yanıt0
yanıt0
DELİDİR AMA:

Bir şey istiyecekseniz . Allah’tan isteyin . Ondan büyük , bahşedici kim var Belkide kemiği bile kalmamış bu zatı muhteremden ne isterler ve size ne verebilir ...Rüşvet vermeye veya araya bir kişi sıkıştırmaya o kadar alışmışız ki bunu Allah’a da uyguluyoruz ... Allah önünde duruyor ondan iste , yok illa ki torpil yapacağız . Böyle din mi olur .

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title