Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var

Dünyanın en ünlü şehri Roma'ya yakın kasaba Maenza'da, evler 1 eurodan satışa çıktı. Tarihi yapıları kurtarmak ve kasabadaki nüfusu artımak amacıyla hayat geçirilen bu uygulama için tek bir şart var. O da evleri yenilemek.

08.09.2021 12:42
1

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 1

İtalya'nın devam eden 1 euroluk konut satışı, ülkenin ücra köşelerinden bazılarında yeni bir hayata başlamak isteyen insanlar için ideal oldu.

2

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 2

Bu ay, pastoral Maenza kasabası, Roma'nın Latium bölgesinde bir doların biraz üzerinde ev satmaya başlayan ilk şehir oldu.

3

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 3

Başkentin güneyindeki vahşi Lepini tepelerinde, bir zamanlar çobanların ve kabilelerin yaşadığı tarihi konum, yeni sakinleri çekme umuduyla düzinelerce terk edilmiş taş konutu kullanıma sunuyor.

4

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 4

Belediye Başkanı Claudio Sperduti, sakin sokaklarına yeni bir soluk getirmek amacıyla memleketinin iddialı bir "yeniden doğuş paktı" başlattığını söyledi. Amacın, eski sahipler ve yıkım fiyatlarının cazibesine kapılan potansiyel alıcılar arasında bağlantı kurarak, kullanılmayan tüm mülkleri kurtarmak olduğunu söylüyor.

5

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 5

Sperduti, " Her seferinde bir adım atıyoruz. Aileler iletişime geçip eski evlerini bize teslim ettikçe, her şeyi çok şeffaf hale getirmek için bunları web sitemizden kamu duyuruları aracılığıyla piyasaya sürüyoruz" dedi.

6

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 6

İlgilenen alıcılar ayrıca belirli mülk talepleri yapmak için belediye binasıyla iletişime geçmeye davet edilir ve yerel yetkililer gereksinimlerini karşılamaya çalışır.

7

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 7

Kasaba, bazıları harap durumları nedeniyle yoldan geçenler için potansiyel bir tehlike haline gelen yaklaşık 100 ihmal edilmiş mülke yeni bir soluk getirmeyi umuyor. Kaynak: Hürriyet

8

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 8

9

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 9

10

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 10

11

Bu ülkede evler 10 TL'ye satılıyor! Ancak tek bir şart var - Resim 11

500

Yorumlar (4)

HAKAN ARSLANOĞLU:

Kasabaya Suriyeliler yerleşse oranın nüfusu 1 yıl içinde öyle bir artar ki kasabada boş yer kalmaz. Suriyeliler savaşmıyor sevişiyor..

387
24
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Türkiye’de ise böyle yapıları yıkarlar ama roma da ise al sana bedava diyor tarih yaşasın diye restoresini yap senin olsun kullan diyor güzel bir hizmet ,

202
17
yanıtYanıtla
Daldan Dala:

Afganlar 2 dolara bile alır

13
0
yanıtYanıtla
Nagihan Yılmaz:

Bu hali ilede güzel bence ben bi on tane alırım :)

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title