Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor

Elazığ'da girdiği seçimde 10 yıllık muhtarı deviren üniversite mezunu 28 yaşındaki Seda Gündoğan, Elazığ'ın en genç ve merkezde tek kadın muhtarı oldu. Küçük yaşta annesini, 11 yaşında babası ile amcasını kazada kaybeden Gündoğan, hafta içi özel bir şirkette çalışarak, hafta sonları da yerine göre traktör kullanıp hayvanlara bakmasıyla takdirle karşılanıyor.

03.04.2019 12:19
1

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 1

Elazığ'da girdiği seçimde 10 yıllık muhtarı deviren üniversite mezunu 28 yaşındaki Seda Gündoğan, Elazığ'ın en genç ve merkezde tek kadın muhtarı oldu. Küçük yaşta annesini, 11 yaşında babası ile amcasını kazada kaybeden Gündoğan, hafta içi özel bir şirkette çalışarak, hafta sonları da yerine göre traktör kullanıp hayvanlara bakmasıyla takdirle karşılanıyor.

2

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 2

Merkeze bağlı Sugözü Mahallesinde yaşayan 28 yaşındaki İktisat Bölümü mezunu Seda Gündoğan'ın, çocukken annesi, 11 yaşında ise trafik kazasında babası ile amcasını kaybetti. Diğer amcaları ve halaları tarafından büyütülen Gündoğan, ailesi ile komşularının isteği üzerine mahallenin muhtar adayı oldu. 2'si erkek 3 adayın bulunduğu seçimde Gündoğan, en yakın rakibi olan 10 yıllık eski muhtara 16 fark atarak, 110 oy ile Elazığ'ın merkezinde tek kadın muhtar oldu. Özel bir çağrı merkezinde çalışan Gündoğan, hafta sonları traktör sürüyor, inek sağıyor, keçi ve tavukları yemliyor. Yaptıkları ile herkese örnek olan genç muhtar, büyük ilgi topluyor.

3

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 3

Aklında muhtarlığın olmadığını belirten Seda Gündoğan, "Ailemin ve komşuların teşviki ile böyle bir işe girdim. 3 adayla yarıştım. Biri mevcut muhtar adaydı ve 2 dönem yapmıştı. Diğeri de genç bir arkadaşımızdı biride bendim. Bayan olarak tek ben vardım. 110 oy alarak kazandım. Eski muhtar 94 oy aldı. Aramızda 16 oy vardı. Herkes destek verdi. Şuanda kazandım. Mazbatamı da alacağım. Elazığ'da 38 mahallede tek bayan ve en genç muhtarım" dedi.

4

Hayvanlara bakıyor

Hayvanlara bakıyor - Resim 4

Çok mutlu olduğunu aktaran Gündoğan, "Seçim dönemimiz çok sıkıntılıydı. Burada bir ilki başardık. Burası Yedi Göz ve Su Gözü olmak üzere iki kısım olarak geçiyor. Yıllardır yukarı mahallede olan muhtarlık bize geçti. Bana oy veren vermeyen herkesi hiçbir şekilde mahcup etmeyeceğim. Mahallemizi daha güzel bir hale getireceğiz. Hem çalışıyorum hem de burada muhtarlık yapacağım. Burada büyüdüğüm için koyunlara da gidiyorum, inekte sağıyorum. Her şeyi yapabilirim. Sonuçta buranın çocuğuyum. Burada büyüdüm. Mahallemize kadın eli değecek ve çokta dinamik bir insanımdır" diye konuştu.

5

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 5

Çok iyi işler yapacağına inandığını vurgulayan Gündoğan, "Mahallemizin çok eksikleri var. Yukarı mahalleye su çıkmıyor. Alt yapı sıkıntımız var. Şuan burası merkez mahalle olmasına rağmen şebeke sıkıntımız da var. Yollarımız çok sıkıntılı, bu yüzden insanlar arabalarını bile değişmiyor.

6

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 6

Elektrik sıkıntımız var sık sık kesilmektedir. Mahallemize bir kadın eli değerek daha güzel bir hale getireceğiz. Bulunduğum bölge itibari ile kimse bir bayan adayın kazanacağını tahmin edemezdi. İlk başta bana 18 yaşında diyenlerde oldu.

7

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 7

Bunun dışında bayandır nasıl yapacak diyenlerde oldu. Jandarma geldiğinde bayan olarak nasıl gidecek diyenlerde oldu. Bu diyenlerin dışında 110 kişide bunları göz ardı etti. Şuanda insanların bana tepkisi çok güzel ve benden beklentileri de çok büyük. Hiç kimsenin bana verdiği oyları da boşa çıkarmayacağım" ifadelerini kullandı.

8

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 8

9

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 9

10

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 10

11

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 11

12

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 12

13

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 13

14

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 14

15

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 15

16

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 16

17

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 17

18

Başarısıyla 10 Yıllık Muhtarı Devirdi! Traktör Kullanıyor, İnek Sağıyor - Resim 18

500

Yorumlar (51)

doğrucu:

annesiz babasız ..akrabaları okutmuş büyütmüş ..kızımızda kendini çok güzel yetiştirmiş tebrik etmek düşer bize...hayırlı olsun diyoruz ALLAH utandırmasın yolu bahtı açık olsun...

31
1
yanıtYanıtla
şapkacı:

bi şeyden de eksik kalın. kadının görevi kocası, evi ve çocuklarıyla ilgilenmektir, erkek işine karışmak değil.

3
27
yanıtYanıtla
blackdevil77:

Bayan bir akraban hastalandığında kadın doktor baksın demesini biliyorsunuz. :

yanıt2
yanıt1
hemşinli:

Aynen katılıyorum.

yanıt2
yanıt0
doğrucu davut:

yapabiliyorsa yapabileceğini düşünüyor oy verenlerde güvenip veriyorsa niye zoruna gidiyormeral akşener’e de söyleyebilir misin böyle burda atıp tutup seçilmiş muhtara laf yap sen

yanıt3
yanıt1
ALYAZMALI:

Süper bir reklam olmuş tırnak boyalı saç yapılı kaş alınmış cilte hiç yıpranma yok tam köylü kızı bizde köyde yaşadık traktör sürenide var koyun keçi otlatanıda,tavuğa,ineye bakanda tarlada akşama kadar güneş altında çapa yapanda ama nedense onların ciltlerinde az olsa toprak kokar ama bu hanfendide nedense makyaj reklam kokuyor.

5
16
yanıtYanıtla
MIKTAR NECİP:

ELİNDE OJE DUDAKTA RUJ YALANDAN Bİ KÖYLÜ ELBİSESİ İNEK SAĞIYOR AHH MEDYA AH SEN NELERE KADİRSİN.

12
8
yanıtYanıtla
adım tosun:

kıyafetler ve yaptığı işler üzerinde emanetten duruyor gibi

11
5
yanıtYanıtla
Faniiiiiiii:

Aynen katılıyorum

yanıt1
yanıt1
TOSUNA KOSUN:

YETİM KIZ TEK BAŞINA ZORLUKLARA MÜCADELE EDERKEN KIYAFET VE YAPTIĞI İŞLERE YORUM YAPAN IQ OLMAYAN YARATIK SEN NE İŞLE UĞRAŞIYORSUN ACABA

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title