Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Bakara Suresi'nden Esinlenerek Yapıldı! Dünyanın En Ünlü Camilerinden Oldu

Kırşehir'de, Bakara Suresi'ndeki bir ayetten esinlenilerek iç dizaynı yapılan Hamidiye Camisi, bir anda dünyanın en ünlü camilerinden birisi haline geldi. Yalnız Türkiye'de değil, yurt dışında da ilgi gören Hamidiye Camisi, yabancı gazete ve makalelere konu olurken, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yerini aldı.

14.05.2019 17:11

Galerinin devamını görmek için tıklayın.


500

Yorumlar (91)

Mert:

bos isler

7
32
yanıtYanıtla
Boş kafa:

Sen doğduğuna şükret boş kafa şükret

yanıt12
yanıt2
alex:

mal, bari konuşmada cahilliğin ortaya çıkmasın

yanıt9
yanıt3
UMUT:

muhtemelen baban da senin için aynı şeyi düşünüyordur

yanıt1
yanıt0
karadeniz:

camiler çocukların sevebileceği şekilde böyle güzel olmalıdır çocukken köydeki camiye girmeye korkardık boş cenaze tabutları caminin içinde dururdu

31
0
yanıtYanıtla
PANKUŞ:

HERŞEY DAHA GÜZEL OLACAK AKP .....

6
23
yanıtYanıtla
SLOGANIDA MI:

Bari sloganı çalmayın,özgün olun kendiniz bulun.

yanıt14
yanıt3
merak edenere:

Kur’an-ı Kerim’deki Bakara Suresi’nin 22’nci ayetinden esinlenilerek, Azerbaycanlı 3 ressama çizdirilen resimlerle caminin duvarlarını Kırşehir’le özdeşleşen üzüm asması ve kavak ağaçlarıyla süsleyen, çimleri andıran ve sürülmüş tarladan esinlenerek halı, tavanını gökyüzü resimleriyle dizayn eden İsmet Yapıcı, “Biz, camimizi altın varak ve gümüş şamdanlarla süslemedik. Sadece doğayı kullandık“ dedi.

26
0
yanıtYanıtla
BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER:

HAMDOLSUN,ÇOK GÜZEL CAMİ OLMUŞ ELLERİNE ,EMEKLERİNE SAĞLIK.

yanıt5
yanıt0
Müthiş:

Harika kim düşünmüşse gerçekten aklı selim insanmış çok çekici olmuş bütün camiler cennet motifleriyle süslenmeli bence

22
4
yanıtYanıtla
:

Cennet motifi nasıl oluyor

yanıt8
yanıt6
Kardelen:

Cenneti görmüş gibisin .Tanrı böyle şatafatı sevmez . Hele bu camıyse Bunca yoksul varken Dinayetin yaptığını tebrikmi edelim Valla hiç tasvip etmiyorum .

yanıt1
yanıt13
Mr.OxyGeN:

KARDELEN, öncelikle Allah’ın 99 isminin arasında ’’tanrı’’ adında bir ismi yok. Madem yoksullları bu kadar çok düşünürsün. Karanlığa küfredeceğine bir mum sende yak... Tatile ekstra alışverişlerine para vereceğine git yoksulları doyur..

yanıt2
yanıt1
Zeha:

Çok güzel, harika bir cami olmuş, doğada ibadet eder gibi.. yapanları tebrik ederim.

22
4
yanıtYanıtla
Kardelen:

Vav. Haaaa şimdi anladık Vad ettikleri cennet burasıymış şimdi anladık .Vay be saltanatın böylesi insanın burada yatası gelir len bizi kabul ederlermi aceppp .

3
23
yanıtYanıtla
trhammer:

emin ol sende hak ettiğin yerde olacaksın.

yanıt3
yanıt1
Kardelen:

Bizi yaradan böyle şatafatı sevmez bir kaç garibanı sevindirse daha iyi olur .Banada kızmayın öyle yerler varki dört duvarı olmayan yerlerde ibadet yapanlar var istediğinizi söyleyin abartılı şaşalı şeylere hayranlık duymam .

yanıt0
yanıt0
Kardelen:

Gösterişli ve abartılı. İlk Ezanı okuyan yıkık bir duvarın üstüne çıkıp okumuştur Bende diyorumki Şatafata hayır bunun neresi kötü .yahu Cennetin anahtarını bize verenlerede bu tepkiyi gösterseniz ya . Evet bin kerede israfa hayır diyorum

yanıt2
yanıt1
Kardelen:

Allah günah yazmasında çocuk parkına döndürmüşler birde çocuk var orda emeklıyor sevmiş demek. Haaa bir daha ahıra döndürmüşler derlerse çarpılırlar .

3
19
yanıtYanıtla
Adalet:

Dini islamı böyle güzelliklerle süsleyerek anlatırsan başta çocuklar olmak üzere tüm camiadan insanın içini ferahlatan 4 duvar mermer ve fayans arasında namaz kılmaktan ziyade modern yapılarla insanların ilgi alakasını daha çok çeker ve teşvik edersin. Gericiliğinizi burada da konuşturmayın tabi çocuk olacak camiide. Çok güzel olmuş ben görsem içerde kesinlikle namaz kılmak isterim.

yanıt9
yanıt1
UMUT:

KES LAN SESİNİ ZİBİDİ

yanıt0
yanıt0
Kardelen:

Ben erkek deyilim .Zibidi sensin Herkesin bir fikri vardır bende söyledim kızacak bir şey yok . Sen begenirsin ben onaylamam diyorumki fazla şatafata gerek yok cokmu bir şey söyledim .

yanıt0
yanıt0
Aziz:

500.000 Camiiden sonra ülkeye 500.001sini yapmadan hic akliniza geliyormu bir Kansertümör arastirma merkezi , Bilisimmerkezi, Uzayistasyonu, Astronot egitim merkezi kurmaya. Ha dogru biz müslüman oldugumuz icin Allah hastalikta, cahillikde, geri kalmada, yardim eder. Cünki bizi kiskaniyorlar. Ayni zamada Allah: Arastirin okuyun ve bilin diye buyurmus.

6
16
yanıtYanıtla
DELİDİR NE YAZSA YERİDİR:

Yapın bakalım , ne kadar müşteri çekeceksiniz ......Güzel fikir takdire şayan da...Gördünüz mü ne kadar müşterisi var Ya , hep diyoruz , ibadet her yerde yapılır ama eğitim her yerde yapılamaz . Google a girin cami ve okul sayılarını karşılaştırın özel okullar da dahil hayret edeceksiniz ...Sizi uğraştırmayayım . Özel okullar dahil 66 bin 337 okul , 86 bin 92 camii var . Yorum sizin

10
10
yanıtYanıtla
DELİYİ AKILLANDIRMAYA GELEN:

EEE NE VAR BUNDA ZIRTAPOZ FANİ İŞLERİ ÖN PLANA ALMAKTAN HAYATA AT GÖZLÜĞÜYLE BAKAR OLMUŞSUNUZ.

yanıt0
yanıt0
mantık hatası:

okullar buyuk ve masraflı yapılar, camiler görece daha kucuk ve az masraflıdır yaklaşık turkıyedekı camiye ihtiyac duyan potansiyel kısı sayısı 40-60 milyonken , okula ihityac duyan ögrenci sayısı 10-20 milyondur

yanıt0
yanıt0
DELİDİR NE YAZSA YERİDİR:

MANTIK HATASI arkadaşım , hesap kitap işleri yapmışsın . Ben müteahhit değilim . Oraya aklım ermez ama : Camilerde namaz saatlerinde kaç kişi olduğunu hiç gördün mü On beş, veya altmış ,hadi de seksen ......Canım kardeşim , sen sınıflarda ne kadar öğrenciyle ders yapıldığını gördün mü . kırk, elli kişi ...O kişi sayılarını da nereden buldun onuda bilmiyorum. saygılar kardeşim .

yanıt2
yanıt0
TERBİYELİ OL . RAMAZAN AYINDAYIZ:

Beni akıllandırmaya gayret eden kişi . Bazı şeylere aklın yetmeye bilir , her şeyi de bilmene gerek yok ,sadece HADDİNİ BİL yeter

yanıt2
yanıt0
www:

namaz kılmayana namaz kıldırır bu cami canım türkiyem işte bunlarla gel , hep saçma sapan konularla anılıyoruz

18
2
yanıtYanıtla
nusret:

Tamam bence çok güzelde resim yapmak ve ibadet alanında resim olması günahtı diye biliyoz. Resim diğer dinlerin işi diye biliyoz. Yüzyıllardır atalarımızda hiç böyle yapan olmadı.

7
12
yanıtYanıtla
bate:

Sadece suret için geçerli. canlı olanların yüz veya uzuvlarını taklit etmediği taktirde resimde bir problem yok

yanıt28
yanıt1
halise42:

sen din tarihçisi misin. ne biliyorsun. ayrıca resim yapmak günah mı

yanıt7
yanıt3
uyan gözlerim gafletten uyan:

maşşallah allah ın izni ile nice 5 vakit namazlara nice teravihlere. Kametiniz bol olsun cemaat

17
2
yanıtYanıtla
ADEM:

iSLAM GELENEKLERİNE AYKIRI. KİLİSEYE BENZEMİŞ.

3
15
yanıtYanıtla
yusuf:

insan ikide huri resmi atar..

6
12
yanıtYanıtla
imam el deisti:

güzel espri

yanıt2
yanıt5
Mukan KAHAN:

Kilise gibi olmuş tehlikeli hele şelaleli manzara resmi olayın iyice koptuğu yer . Resim caiz olsaydı Peygamber efendimizin zamanında da her yere resimler yapılırdı. Onun döneminde de kiliseler resimler ve heykellerle doluydu. Resim camide olmaz.

6
11
yanıtYanıtla
okan:

zaten resim yok ki camide senin müslüman olmadığın yaptığın yorumdan belli .neyi neden eleştirdiğini bilmiyorsun. senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. resimden kasıt hayvan veya insan resmid,ir onlar yasaktır . ve günahtır. ama burda öyle bi resim yokk

yanıt4
yanıt3
...........:

çok bilmiş gibi konuşup hiç bir halt bilmeyen MUKAN KAHAN..resim ve heykeli insan ve tapılası figürler için yasaklamıştır islamiyet.şirke neden olabilcek kişiler için yasaktır.doğa ve tekil şahıslar için değil..ayrıca şelaleden neden rahatsız oldunşelale sadece hristiyanlar yahudiler budistler içinmi yaratıldı Allah tarafıundan..islam dini neden bu halde belli oluyor işte.

yanıt1
yanıt3
kedimi ucak carptı:

içini hınca hınç müslümülar dolduramakdıktan sonra neye yarar ve kişisel görüşüm böyle bişey yaptılar madem imamın önünde kabe resmi olması daha mantıklı olur sanırım şelaleye bakıp insan namazdan çıkıp piknik havasına bürünür

4
13
yanıtYanıtla
Kağan:

Bayılıyorum bu iç anadoluluların dine bağlılığına helal olsun.

15
2
yanıtYanıtla
UMUT:

Çok iyi ya emeği geçenlerin ellerine sağlık

14
2
yanıtYanıtla
sy:

gösterişten uzak, maneviyatı pekiştiren bir ibadet yeri olmuş... İnşallah içerisinde ibadet edenlere feyz olur...

16
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Çok çok güzel düşünülmüşçok güzel uygulanmış takdir ettim içim ısındı

13
2
yanıtYanıtla
adsız:

ya kardeşim. Bırakın artık bir avuç cemaat için 100 metrede bir cami yapmayı. Gören de dolup taşıyor sanar.

8
6
yanıtYanıtla
..:

cami harika olmuş fakat diyanete harcanan paranin musluğu artik kesilsin ne zorluklarla ekmek kazanan insanlar var kimini kanser etti yaptiği iş kimi sürünerek öldü imamlar günde üç kere ezen okuyup namaz kildirip aldiği maaşi hak ediyor mu

11
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Çok şükür, nihayet selçuklu mimarisinde olmayan bir cami... gerçekten çok güzel... çok beğendim... hayırlı uğurlu olsun...

6
6
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın neşe yener.:

Güzel.

10
2
yanıtYanıtla
kızgın vatandaş:

çokta övünülecek bi durum değil caminin içi bomboşşş. yazık ki ne yazık. içi güzel olsa nolcak.

7
5
yanıtYanıtla
csr:

gideydin o zaman

yanıt2
yanıt0
Kardelen:

Bumu cevabiniz . Cami cami orası sayfiye yerimi Hangi kitapta yazılıdır böylesi . Ayıptır yahu günahtır .israfın böylesini hiç gördünüzmü .

yanıt2
yanıt1
ASİ®:

Camlica“ya bir ikiiii.... Gec abicim gec, daha 12 kisi aldik mi kalkacagiz, haydiii Camlica“ya bir ikiiii....

yanıt0
yanıt0
Kardelen:

Günahtan hiç anlamıyorlar ne bu şatafat Ayıptır yahu Bu masrafı yoksullara yapsalarya paranız yok deyilmi .

yanıt2
yanıt0
CEMAAT:

CEMAAT AZ

11
0
yanıtYanıtla
nergis:

diğer ülkeler takdir ederken bizim camimiz bomboş bizim insanlarımız yok...utandım

10
0
yanıtYanıtla
ATAiST ateist değil:

Selale resmindeki gökyüzü ve bulutlar bir yüzü, selalenin kendisi bir vücudu, selalenin ortada her iki yaninda uzanan kivrimli sekiller kollari, asagidaki suyun sag ve sola akan kisimlari bacaklari temsil ettigine göre ortada bir PUT var demektir…I-Ihhhh olmamis, ya da biri şakşak gecmis resmi yaparken...

2
8
yanıtYanıtla
smahmut gulyabani:

put haram değil,mekruhtur,peygamberimiz zamanındada put vardı,islam ve put bir bütündür.

yanıt0
yanıt12
ishak yahya:

Mükemmel olmuş. emeği geçen herkesten Allah Razı olsun

8
2
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

Kırgızistan’a 35 milyon dolarlık Çamlıca’ya 100 milyon dolarlık camii derken şimdi de böyle şatafatlı Camii inşa edilmiş yazık Vergilerimiz nereye gidiyor böyle Dünya susuzluktan ölüyor.Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı köşkü bitti mi

7
3
yanıtYanıtla
mesai:

Bence süper bir şey olmuş yapanları kutluyorum.

6
3
yanıtYanıtla
Mülsüman kim:

Hiçbiriniz benim bakara suresinin hangi ayeti olduğumuz gibi manasını da bilmediğimiz gerçeğini görüyorum.Ancak elin yavuru bu ayeti biliyor.

4
5
yanıtYanıtla
salo:

sen bırak şunu bunu. önce bir içki masasından kalk. banyo yap. ayıl kendine gel. sarhoş sarhoş da yorum yazma

yanıt0
yanıt0
ADIM MUHTAR:

HANGİ AYETMİŞ, HAYRINA ONU DA YAZSALARMIŞ.

8
1
yanıtYanıtla
YOBAZIN ÖNDE GİDENİ:

SANIRIM BAKARA SURESİ 22.AYET

yanıt4
yanıt0
bedran:

azeri tasarımcı yapmış, bizimkiler ne yapıyor acaba camilerin hepsi aynı nakış aynı taş aynı beton,

5
4
yanıtYanıtla
sallamasyon:

O resmedilen ağaçlar, sular, yeşillikler doğada zaten çok çok harika bir şekilde mevcut. Madem doğayı bu kadar seviyorsunuz, o zaman ona saygı duyun, onu da kendinizin bir parçası gibi görün ve ona zarar vermeyin. Ormanları yok etmeyin, her yere beton dökmeyin. Görebilenlere doğa zaten cennettir. Bereketlidir. Onunla beraber çalışırsan, sana ihtiyacından çok daha fazla hava, su ve yemek verir.

8
1
yanıtYanıtla
Kardelen:

Ağaçları sevenler bir tek dalına kıyıp kesemez .Dogayı talan edenlerede biraz duyarlı olun ağaç demek nefes demek yeşillikse hayat demektir . Biz cokmu seviyoruz yeşili ağacı ondan haber ver bana masal okumayın .

yanıt0
yanıt0
imam el deisti:

maşallah güzel olmuş,ateist birisi olarak ziyaret edeceğim,kimbilir belki kelime-i vahdet getirip müselman olurum

2
7
yanıtYanıtla
.:

ölürken Allah deme sakın

yanıt1
yanıt1
TENEKE ADAM:

Ağaçların içinde kuşlar ve yuvaları olur .... yok arkadaş bu yapılan günah . HAYVAN OLMAMALI ona tapıyor gibi olur ...

4
4
yanıtYanıtla
Turan:

Doğanın güzelliği neresi haram, doğal olsa dahada güzel olur ama nasıl güzel olsun hükümet anında beton yığınına çevirir İsrail’e anında 50 yıllığına kiralar.

yanıt1
yanıt1
hmmm:

bir ateist olarak çok beğendim bu camiyi. çamlıca camii gibi osmanlı mimarisini kopyala yapıştır yapan birbirinin tıpatıp aynı camiiler çirkin kuruyor ve günümüze hiç yakışmıyor. böyle farklı yaklaşımlar çok hoş. mimarına tebrikler.

6
2
yanıtYanıtla
atsız:

Bu tür yapıları her zaman desteklerim ama gel gör ki nadir.

6
2
yanıtYanıtla
.:

Görüp bile icim acıldı cok güzel olmuş Emeği gecenlerin Ellerine sağlık ALLAH İCİNİ DOLU ETSİN İNŞALLAH

8
0
yanıtYanıtla
hak:

çoooook güzel

6
2
yanıtYanıtla
laziborre:

muthis bir sey ilk camiye girenin biraz dikkatini dagita bilir.önce bi r güzel etrafi süzüp öyle namaza durmasi lazim cok güzel olmus.

6
1
yanıtYanıtla
AMIGO:

HERSEY GUZEL AMA CEMAT FIRARDA

4
3
yanıtYanıtla
ADAM:

SÜS GÜZELLİK HERŞEY VAR AMA YAA KALPLER YA VİCDANLAR

3
4
yanıtYanıtla
Veli Ahtsız:

İslam’ın göz kamaştıran yalanları ve kendini mümin zanneden münafıklarla dolu bir dünya’da hakikatin iyiliğimize olan yanını sonsuz yaşamı ve bize yaşadığımız kötülükleri layık gören münafık ve şeytanlardan, namazında eksiği, orucunda gediği olmayan kafirlerden alınacak olan intikamları arıyoruz çünkü hepimiz adalet istiyoruz.

1
6
yanıtYanıtla
TJURCA:

bütün gelenlerde nedense hep aynı resmı paylaşmış

2
4
yanıtYanıtla
gomik:

çünkü gelen giden yok. biri çekmiş sosyal medyada yayılmış

yanıt3
yanıt2
Aksemseddin:

gereksiz yere husuya mani olan camide namaz kilinmaz. husuyu kaybetmemek icin mescitteki hali bile sadece olmasi gerekir.hususunu kaybetmeden namaz kilan insanlarin fazla bulunmadigi icin bu camide gereksiz yere namaz kilmamali. Kilidelerde cok suslu puslu,ahir zamandayiz bu haller gayet normal.

1
3
yanıtYanıtla
Kardelen:

Bunların dediği Cennet bu olmalı hani diyorlarya istedikleri oyun karşılığı işteee bu yermiş bize verin anahtarı verelim .Ahada yer burası gördük gördük ohhh rahatladık Cennetlerinide görmüş olduk kararında kadı versin Tövbe estafurullah Allah şaşırtmasın .Ulan yatacak yeriniz varmı sizin

3
1
yanıtYanıtla
Kardelen:

Galiba dalınıza bastık canım .

yanıt1
yanıt0
ASİ®:

Biliyorum Egemen Bagis ile beraber gitmistik, zaten ondan sonra sapitti adam ve makaralamaya basladi ben de bu yüzden onunla arkadasliga son verdiydiydim...

2
1
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title