Haberler

Foto Muhabirlerden "Yıpranıyoruz" Mesajı

Foto Muhabirleri Derneği'nin "Yılın Basın Fotoğrafları 2007 Ödül Töreni"nin Gündeminde "Yıpranma Hakkı" Vardı.

Foto Muhabirleri Derneği, yılın en başarılı basın fotoğraflarını ödüllendirdi.

Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü'ne, "Birlikte Yaşamak" isimli fotoğrafıyla Anadolu Ajansı foto muhabiri Berk Özkan layık görüldü.

FMD tarafından verilen Yılın Basın Fotoğrafları 2007 ödülleri, sahiplerini buldu. Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen ödül törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit de katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, ödül töreni öncesinde Rahşan Ecevit'in elini öperek, "Rahşan Ecevit'in Gözyaşları" isimli fotoğraf üzerine bir süre sohbet etti.

FMD'nin Yılın Basın Fotoğrafları 2007 Ödül Töreni'nde ilk olarak FMD kurucu üyeleri Rafet Hüner, Sökmen Baykara, Zekai Durmuş, Halim Ermiş, Rıza Ezer, Dursun Gündoğdu, Bülent Hiçyılmaz, İlhan Kuyucu, Turgut Mantar ve Mehmet Ünlü'ye de birer plaket sunuldu.

-"YIPRANIYORUZ"-

Törende bir konuşma yapan FMD Başkanı Ateş Tümer, 1988 yılından beri yılın fotoğrafını belirlediklerini hatırlattı. Gazetecilerin artık çok zor günler geçirmeye başladığını söyleyen Tümer, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'na da değindi. Tümer, "Bizler aile ve çocuklarımızdan daha fazla birlikte olduğumuz kameralarımız ile yıpranıyoruz. Elimizdekileri teker teker alıyorlar. Sendikalı olamıyoruz, fazla mesai ücretimizi alamıyoruz, aldığımız ücretten bordromuz gösterilmiyor. Yani günden güne yıpranıyoruz" diye konuştu. Bu uygulamalara son verilmesine gerektiğini söyleyen Tümer, "Mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

-YILIN FOTOĞRAFLARI-

Yılın Basın Fotoğrafları 2007'de ödül alan fotoğraflar ise şunlar oldu:

"Yılın Basın Fotoğrafı - Birlikte Yaşamak - Berk Özkan (Anadolu Ajansı)

Yılın Haber Fotoğrafı - İkincilik - Şehit eşe son dokunuş - Ahmet Bilge (Anadolu Ajansı)

Yılın Haber Fotoğrafı - Üçüncülük - En büyük ihanet - Gürsel Eser (Anadolu Ajansı)

Yılın Siyaset Fotoğrafı - Birincilik - Rahşan Hanım'ın gözyaşları - Ali Ünal (Zaman Gazetesi)

Yılın Siyaset Fotoğrafı - İkincilik - Burası TBMM - Selahattin Sönmez (Turkish Daily News

Yılın Siyaset Fotoğrafı - Üçüncülük - Askerin Siyaseti - Fırat Yurdakul (Anadolu Ajansı)

Yılın Serbest Fotoğrafı - Birincilik - Demir kapı kör pencere - Selahattin Sönmez (Turkish Daily News)

Yılın Serbest Fotoğrafı - İkincilik - Birlikte Yaşamak - Berk Özkan (Anadolu Ajansı)Yılın

Yılın Serbest Fotoğrafı - Üçüncülük - Bejart'ın Finali - Evren Atalay (Anadolu Ajansı)al (Zaman Gazetesi)

Yılın Spor Fotoğrafı - Birincilik - Engeli Aşamayınca (Seri-2) - Tolga Adanalı (Anadolu Ajansı)

Yılın Spor Fotoğrafı - İkincilik - Yanlış Hedef - Tolga Adanalı (Anadolu Ajansı)

Yılın Spor Fotoğrafı - Üçüncülük - Kickboks Kroşesi - Ali Ünal (Zaman Gazetesi)

Yılın Portre Fotoğrafı - Sudan'dan mahçup bakış - Ümit Kozan (Doğan Haber Ajansı)

Yılın Çevre Fotoğrafı - Kuraklık - Metin Pala (Anadolu Ajansı)ılın Çevre Fotoğrafı - Kuraklık - Yılın Foto Röportajı - Mayın - Rıza Özel (Anadolu Ajansı)

Rafet Hüner Özel Ödülü - Ve Türban Köşkte (Seri-1) - Alper Yurtsever (Takvim Gazetesi)

Mustafa Pekcan Özel Ödülü - Buluntu Bebek - Vedat Doğan (Anadolu Ajansı)

JTI Özel Ödülü - Şehit Babasını Tanıdı - Erhan Elaldı (Anadolu Ajansı)." (ANKA)

(ONR/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
title