Haberler

Formula 1 Türkiye'nin Galibi Ferrari Oldu

Formula 1 Türkiye Grand Prix'inin Bu Yılki Galibi Ferrari Takımı Oldu. Renault Ve Ferrari Takımlarının Amansız Mücadelesine Sahne Olan Zorlu İstanbulpark Pistinde, Damalı Bayrağı İlk Gören Ferrari Pilotu Felipe Massa Olurken, Renault Pilotu Fernando Alonso İkinci, Ferrari’nin Pilotu Schumacher De Üçüncü Oldu.

Formula 1'de sezonun 14. yarışı olan Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'si Renault ile Ferrari takımlarının nefes kesen mücadelesine sahne olurken, 58 turluk yarışın sonunda yüzü gülen taraf Ferrari oldu.

Ferrari pilotu Felipe Massa, kariyerinde ilk kez damalı bayrağı ilk gören pilot olurken, Renault pilotu Fernando Alonso yarışı ikinci olarak tamamladı. Ferrari’nin sürücüsü Michael Schumacher de, Türkiye pistinin en zorlu dönemeci olan 8. virajın gazabına uğrayarak üçüncülükle yetindi.

RENAULT LİDERLİĞİNİ KORUDU

Alonso’yu uzun süre yarım saniye geriden takip eden Schumacher, son 10 turda 8. virajlarda Alonso’nun arayı açmasıyla geride kalırken, pilotlar klasmanındaki ikinciliğini de sürdürdü. Alonso ise, yarış boyunca Massa’ya yetişemese de Schumacher’e geçiş izni vermeyerek, pilotlar klasmanındaki liderliğini korudu.

FERRARİ-RENAULT MÜCADELESİ BAŞA BAŞ GİDİYOR

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title