Haberler

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'si... - Pole Pozisyonu Elde Eden Ferrari'nin Brezilyalı Pilotu Massa: - ''benim İçin Muhteşemdi. Şaşırdığımı Söylemeliyim''

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turlarında en hızlı dereceyi elde ederek ''pole pozisyonu'' elde eden Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, ''Benim için muhteşemdi. Şaşırdığımı söylemeliyim'' dedi.

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turlarında en hızlı dereceyi elde ederek ''pole pozisyonu'' elde eden Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, ''Benim için muhteşemdi. Şaşırdığımı söylemeliyim'' dedi.

Sıralama turları sonrasında düzenlenen basın toplantısına, ilk 3 sırayı elde eden Felipe Massa, Michael Schumacher ve Fernando Alonso katıldı.

Yarış hayatında bu başarıyı ilk kez yakalayan Brezilyalı pilot Massa, pole pozisyonu almasıyla ilgili duygularını, ''Benim için muhteşem bir an olduğunu söylemeliyim'' diye ifade ederken, ''Birinci cepte yer almak çok önemli. Pole pozisyonda bulunmam beni çok mutlu ediyor. Şaşırdığımı söylemeliyim. Takımım iyi iş çıkarıyor. Bu anı unutmam mümkün değil. Benim için muhteşemdi'' şeklinde konuştu.

8. virajin çok zorlayıcı olduğunu kaydeden Felipe Massa, şöyle devam etti:

''Viraj içinde çok sayıda kasis var. Bu sefer iyi iş çıkardığımı sanıyorum. Pole pozisyonu elde etmek çok güzel. Tabii ki yarışın başlangıcı çok belirleyici olacak, ama önde olmak iyi. Yarışta tutarlı bir şekilde ilerlemek istiyoruz.''

-MICHAEL SCHUMACHER: ''HAKKIMI KULLANMADIM''-

Sıralama turunda ikinci sırayı alan Ferrari'nin Alman pilotu Michael Schumacher ise, buna şaşırmadığını belirterek, ''Fazladan bir tur atma şansım vardı ama, görünüşte bu fazla avantaj sağlayamayacaktı. Bir turda da yeterli sonuç elde ettiğimi düşünüyorum'' dedi.

Ekip olarak çok iyi işler çıkardıklarını kaydeden Alman pilot, ''Massa adına çok seviniyorum. Takım olarak pole pozisyonunu almamız çok sevindirici'' ifadesini kullandı.

Michael Schumacher, İstanbul Park'ta yarışmanın kendisi için geçen yıla kıyasla çok daha farklı olduğunu vurgulayarak, ''Burada araçla ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştık, özellikle aracın kontrolünde. Ama bu sene kullandığımız araç istediğimiz komutlara daha iyi tepki veriyor'' şeklinde konuştu.

''8. viraj'' konusundaki bir soru da yanıtlayan Michael Schumacher, sadece 8. viraj açısından değil, pistin genel olarak büyük bir zorluk yaşattığını belirterek, ''Belirli bölümler teknik açıdan zorlayıcı. 3, 4 ve 5. virajlar tehlikeli virajlar. Çok iyi kombinasyon şeklinde yerleştirilmiş, yüksek hız ve düşük hız kombinasyonu kullanmanız gereken bölümler var'' diye konuştu.

-ALONSO: ''ÇOK GÜÇLÜ BİR FERRARİ GÖRDÜK''-

Şampiyonluk mücadelesinde ilk sırada yer alan, İstanbul'daki sıralama turunda ise üçüncü olan Renault'un İspanyol pilotu Fernando Alonso ise çok mutlu olduğunu belirterek, ''Biz bugün çok güçlü bir Ferrari gördük. Ama bizim takımımızda çok kuvvetliydi'' dedi.

Alonso, sıralamalarda aldıkları sonuçların kendilerini yarın için oldukça iyimser düşünmeye ittiğini söyledi. Lider durumdaki Alonso, klasmanda olduğu yerin çok önemli olmadığını kaydederek, herkesin alabileceği en iyi sonuçları almaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title