Haberler

Formula 1'de İlk Yarışı Raıkkonnen Kazandı

Formula 1'de Sezonun İlk Yarışı Olan Avustralya Grand Prix'sini, Ferrari Pilotu Kimi Raikkonen Kazandı.

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı.

Albert Park Pisti'nde, 58 tur üzerinden yapılan mücadeleyi 1 saat 25 dakika 28.770 saniyede bitiren Ferrari pilotu Raikkonen birinci oldu.

7 şampiyonluk ve sayısız rekorların sahibi efsane pilot Michael Schumacher'in Formula 1'e veda etmesinin ardından McLaren Mercedes takımından Ferrari'ye transfer olan 27 yaşındaki Fin pilot, 1:25.235 dakikada tamamladığı 41. turda yarışın en hızlı tur zamanını elde etti.

Kariyerinin 10. zaferine ulaşan Fin pilot, 1989 yılında Ferrari ile çıktığı ilk yarışta birinci olma başarısını gösteren Nigel Mansell'den sonra aynı başarıyı yakalayan ikinci pilot oldu.

Formula 1'de son iki yılın şampiyonu İspanyol Fernando Alonso, Renault'tan sonra transfer olduğu McLaren Mercedes ile çıktığı ilk yarışında, ikinci cepten başladığı mücadelede, Kimi Raikkonen'in 7 saniye gerisinde finiş çizgisine ulaştı.

McLaren Mercedes'in genç yeteneği İngiliz Lewis Hamilton, çıktığı ilk Formula 1 mücadelesinde 4. sırada başladığı yarışı üçüncü olarak tamamladı ve podyuma çıkma başarısını gösterdi.

Mücadeleye üçüncü cepte başlayan BMW Sauber pilotu Alman Nick Heidfeld, dördüncü, Renault pilotu Giancarlo Fisichella beşinci olurken, motor değiştirdiği için 22. sıradan start alan Ferrari pilotu Felipe Massa çok iyi bir performans sergileyerek altıncılığa kadar yükseldi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title