Haberler

Ford Otomotiv, 193 Milyon Temettü Dağıtacak

Ford Otomotiv, 2006 Karından Brüt-net Yüzde 55 Oranında Olmak Üzere Toplam 193 Milyon YTL Temettü Dağıtılması ve Temettü Dağıtımına 5 Nisan'da Başlanmasına Karar Verdi.

Ford Otomotiv, 2006 karından brüt-net yüzde 55 oranında olmak üzere toplam 193 milyon YTL temettü dağıtılması ve temettü dağıtımına 5 Nisan'da başlanmasına karar verdi.

Ford Otomotiv'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirketin ortaklar olağan genel kurul toplantısında, uluslararası finansal raporlama standartlarına uygun olarak hazırlanan 31 Aralık 2006 tarihli bilanço ve gelir tablosunun kabul edildiği bildirildi. Açıklamada, 2006 karından brüt-net yüzde 55 oranında olmak üzere toplam 193 milyon YTL temettü dağıtılması ve temettü dağıtımına 5 Nisan'da başlanmasına karar verildiği kaydedildi.

     Açıklamada, yönetim kurulu üyeliklerine Rahmi M. Koç, Bülent Bulgurlu, Y. Ali Koç, Ali İhsan İlkbahar, O. Turgay Durak, Lewis W. K. Booth, John Fleming, David L.Schoch, Philip A. Collareno ve Michael R. Flewitt'in seçildiği ifade edildi. Ayrıca açıklamada denetim kurulu üyeliklerine de Dr. Füsun Akkal ve Adnan Nas'ın seçildiği kaydedildi. 2007 yılında, ara dönemlerde oluşacak kardan ortaklara temettü avansı dağıtılabilmesi konusunda yönetim kurulunun yetkili kılındığı bildirilen açıklamada, kurumsal yönetim ilkeleri gereğince 2007 yılı ve izleyen yıllara ilişkin kar dağıtım politikaları hakkında bilgi verildi. Açıklamada, şirketin esas mukavelesinde değişiklik yapılarak, maksak ve mevzuu başlıklı 3'üncü maddesine, şirketin AR-GE faaliyetlerinin genişletilmesi politikası çerçevesinde açıklık getiren hükmün ilave edilmesinin kabul edildiği ifade edildi.

     Açıklamada, merkez ve şubeler başlıklı 4'üncü maddesine, şirketin iş merkezi olarak Kocaeli ilinin kabul edildiği bildirildi. Ayrıca ayrı toplanan B ve C grubu imtiyazlı pay sahipleri genel kurullarında, ana sözleşmenin 3 ve 4'üncü maddelerini değiştiren ve bugün yapılan olağan genel kurul toplantı kararının aynen onaylandığı kaydedildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title