Haberler

Folklorcular, Yöresel Halk Oyunları Kıyafetleriyle Anıtkabir'i Ziyaret Etti

ANKARA'da folklorcular, sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla 'Halk Dansları Çalıştayı'nda bir araya geldi.

ANKARA'da folklorcular, sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla 'Halk Dansları Çalıştayı'nda bir araya geldi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen folklorcular, yöresel halk oyunları kıyafetleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Çankaya Belediyesi'nin desteği ile Başkent Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen çalıştaya, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde faaliyet gösteren 30'un üzerinde halk oyunları derneğinin üyesi, folklorcu katıldı. Çalıştayda, folklorcuların mevcut sorunları ve buna yönelik çözüm önerileri konuşuldu. 125 bilim adamı, halk bilimci ve saha araştırmacısının sunum yaptığı çalıştayda Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Halkoyunları Genel Müdürlüğü kurulması görüşü öne çıktı.

ANITKABİR ZİYARETİ

Çalıştayın ikinci günü olan bugün, Türkiye'nin her bölgesinden folklorcular, Anıtkabir'i ziyaret etti. Yaklaşık 700 kişi, yöresel halk oyunları kıyafetleriyle Aslanlı Yol'da yürüyerek mozoleye çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektiren oyuncular daha sonra Misak-i Milli kulesine geçti.

Anadolu Folklor Vakfı Başkanı Rüştü Akar, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Bizler Türk folklorcuları olarak Sarı zeybeğimizin bu direktifini kendimize emir telakki edip bu yolda yürüdük. Günümüzde çeşitli problemler yaşamaktayız. Bu problemlerin çözümü amacıyla çalıştaylar yaptık. Tespit ettiğimiz çözüm önerilerini devletimizin yönetim, yürütme erkine teslim edeceğiz. Bizler senin yıllar önce verdiğin direktife istinaden yılmadan çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz."

'CUMHURBAŞKANIMIZI DA ZİYARET EDECEĞİZ'

Basın mensuplarına açıklama yapan Akar, çalıştayın halk oyunlarının sorunlarının tespit edilmesi amacı ile yapıldığını, çalıştayın sonucunu da ilgili kurumlara sunacaklarını kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Halkoyunları Genel Müdürlüğü kurulmasını istediklerini ifade eden Akar, yöresel kostümlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u da ziyaret etmek istediklerini belirtti.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Anıtkabir Türkiye Ankara Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title