Haberler

Foça Tatil Köyü Turizme Kazandırılsın' Çağrısı

İZMİR'in Foça ilçesinde bir araya gelen çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ihale için 3 firmanın teklif verdiği Foça Tatil Köyü'nün tekrar turizme kazandırılması için eylem yaptı.

İZMİR'in Foça ilçesinde bir araya gelen çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ihale için 3 firmanın teklif verdiği Foça Tatil Köyü'nün tekrar turizme kazandırılması için eylem yaptı.

Türkiye'nin ilk tatil köylerinden Foça Fransız Tatil Köyü, 13 yıl aradan sonra, yeniden turizme kazandırılması amacıyla ihaleyle 49 yıllığına kiralanacak. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ihale tekliflerini aldı. Tesisi 49 yıllığına kiralamak isteyen işletmeciler, 20 Temmuz 2018'e kadar başvurularını yaptı. 1967'de hizmete açılan Fransız Tatil Köyü'nün ülke turizmi açısından tarihi bir özelliği bulunuyor.

CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım'ın da aralarında yer aldığı CHP'lilerin yanı sıra, ilçede yaşayan Ankara'nın Çankaya ilçesinin eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği (Foça Tuder) ile Foça'ya Sahip Çıkıyoruz Platformu üyeleri, turizmciler, bazı siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri üyeleri ve vatandaşlar, bugün saat 14.30'da, Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Meydandaki Dedikodu Ağacı önünde 'Faydasız Tatil Köyü İstemiyoruz', 'Tatil Köyü Geleneği Devam Etmeli', 'Tatil Köyü Foça Turizminin Kalbidir', 'Tatil Köyü Foça'dır', 'Tatil Köyümüzü Geri istiyoruz' yazılı dövizler açıldı.

Topluluk adına basın açıklamasını Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu, okudu. Bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı dışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm siyasi parti temsilcileri ile İzmir milletvekillerine çağrı yaptıklarını belirten Müstecaplıoğlu, tatil köyünün uluslararası turizme açacak kuruluşlara verilmesini isteyerek, "Foça Tatil Köyü'nün yeniden uluslararası turizm sektörüne açılmasını istiyoruz. Bu yüzden turizm dışında faaliyet gösteren herhangi bir vakıf, dernek, şirket veya benzeri bir kuruluşa verilerek, tatil köyünün turizm dışı bir faaliyette bulunmasını istemiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından alkışlar arasında "Tatil Köyümüzü Geri İstiyoruz" sloganları atan katılımcılar, sessizce dağıldı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title