Haberler

FOÇA'DA YAŞAYAN ŞAİR VE YAZARLAR FOÇA'YI ANLATTI - 25 Temmuz 2021

Güncelleme:

FOÇA'DA YAŞAYAN ŞAİR VE YAZARLAR FOÇA'YI ANLATTI

Foça Kitap Günleri kapsamında 'Foça'da Olmak ve Foça'da Yazmak' isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Devamlı Foça'da yaşayan veya yılın bazı aylarını Foça'da geçiren yazarlardan Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Cihan Demirci ve Kemal Çiftci; Foça'nın kendi estetik anlayışlarına olan etkilerini ve eserlerine kattıklarını, 24 Temmuz Cumartesi akşamı Beşkapılar Kalesi'nde düzenlenen söyleşide dile getirdi.

Bir kültür kentinde yaşıyoruz

16 yılı aşkın bir süredir yaşadığı Foça'nın kendisini esinlediğini, yazma konusunda motive edip kışkırttığını belirten Yazar Ahmet Önel; "Bir kültür kentinde yaşıyoruz. Uzun bir tarihi var, onu yakından tanımaya çalışıyoruz. Onu özümledikçe belki yeni açılımlarla yeni öykülerle donanıp, daha sonra yeni cümlelerle sizinle tekrar buluşmak için çaba gösteriyoruz. "dedi.

Foça bir hikaye cenneti

Foça'da olup yazma olanağı bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yazar ve Şair Hasan Öztoprak; "Foça bir hikaye cenneti. Her biri bir roman kahramanı olabilecek onlarca kişi tanıdım Foça'da. "dedi.

Foça'yı 25 yıl önce tanıdım

Yazar Çizer ve Mizahçı Cihan Demirci; "Bir kere mizahçı deli olduğunun farkındadır. Ben mizahçıyı böyle tanımlıyorum. Foça delileri koruyor, o yüzden Foça'yı sevdim. 25 yıldır gelip gittiğim bir yer Foça. Sanatçı arkadaşlarım ve özellikle Tarık Dursun K. ustamız aracılığı ile tanıştığım bir yer. Pisifosör Pisifos'la Kediler Alemi isimli çocuk kitabımda ve Şiirzofren isimli kitabımdaki iki şiirimde Foça'dan bahsettim. "dedi.

Foça'yı sevdikten sonra yazmaya başladım

Genç Şair Kemal Çiftci; "Foça'da büyüdüm, kaldım, sevdim. Sevdikten sonra yazmaya başladım. Ataol Behramoğlu ve diğer sanatçı büyüklerimle Foça sokaklarında karşılaşmak, onlarla konuşmak beni oldukça etkiledi ve yazma isteğimi ortaya çıkardı. "dedi.

Söyleşinin ikinci turunda sanatçılar beklentilerini ve temennilerini dile getirdi. Foça'nın kültür kenti olmaya çok aday bir yer olduğunun altını çizen Ahmet Önel, ressam, yazar ve çizerler olarak daha çok bir araya gelip, geçmişin izlerini gelecek kuşaklara aktarmak konusunda çaba göstermeleri gerektiğini; Cihan Demirci'de karamsarlığa karşın güzelliklerin sürdürülmesi ve bu güzelliklere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Söyleşi, Hasan Öztoprak ve Kemal Çiftci'nin şiirleri ve alkışlarla sona erdi.

Başkan Fatih Gürbüz, teşekkür etti

Söyleşi öncesinde imza alanına gelen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz kitaplarını imzalattıktan sonra "Katılımları ile Foça Kitap Günleri'ne büyük değer katan sanatçı dostlarımız sevgili Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Cihan Demirci ve Kemal Çiftci'ye teşekkür ederim. "dedi.

Foça Kitap Günleri, 15 Ağustos tarihine dek söyleşi ve imza günleri ile devam edecek.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Cihan Demirci Ahmet Önel Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title