Haberler

Florya'dan 600 Milyon Dolar Alacağız

Galatasaray Kulübü'nde 22 Mart Cumartesi Günü Gerçekleştirilecek Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Öncesi Başkan Adaylarından Adnan Polat, Hedeflerini Açıkladı.

Galatasaray Kulübü'nde 22 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi başkan adaylarından Adnan Polat, hedeflerini açıkladı.

Galatasaray Adası'nda basın toplantısı düzenleyen Adnan Polat, 1992-1996 döneminin ardından görevini yerine getirdiğini düşünüp, tekrar yöneticilik yapmayı düşünmeyerek, yöneticiliği bıraktığını, ancak yaşanan sürecin kendisine yeniden böyle bir görev biçtiğini söyledi.

Polat, “Özhan Canaydın başkanlığında 2 yıl boyunca gerçekten zor ve sıkıntılı dönemler geçirdik. Ben de mali, idari ve sportif alanlardan sorumlu başkan yardımcılığı yaptım. Bu da aşağı yukarı kulübün tüm faaliyetlerinin ve işlemlerinin yüzde 95'i demektir. Tüm faaliyetlerin altında da imzam var” diye konuştu.

Başkanlık görevini almasının ardından geriye dönük hiçbir muhasebe içine girmeyeceğini vurgulayan Polat, şunları söyledi: “Tamamen geleceğe dönük olarak bir beyaz sayfa açıp, Galatasaray'ı daha iyi yerlere nasıl getiririz, onun mücadelesini vereceğim. Sorunlar büyük, problemler de kolay ve çabuk çözülmeyecek. Camianın birlikteliği bize güç verecektir. Tek vücut olduğumuz zaman, bugünkü problemler ehemmiyetsiz hale gelecektir. Yeter ki biz o gücü arkamızda hissedelim. 22 Mart Cumartesi sonrası eski başkanlarımızı, fikir önderlerimizi, duayenlerimizi bir araya getirip, bize yardımcı olmalarını, destek vermelerini isteyeceğiz.”

“YENİDEN YAPILANMAYA MECBURUZ”

Adnan Polat, kulübün içinde bulunduğu durumun herkes tarafından gayet iyi bilindiğini ve geleceğe dönük de 2 yıl için pembe tablolar çizemeyeceklerini ifade etti.

Gelecek 2 yıllık süreçte her anlamda yeniden yapılanmaya mecbur olduklarını vurgulayan Polat, mali sıkıntıların azalması yönünde önlerindeki en önemli adımın Seyrantepe'de yapımına başlanan stat olduğuna dikkat çekerek, “Stat inşaatında subasmanlarının çıkılmasının ardından loca ile VIP kombine satışlarına başlayacağız. Sevinerek söyleyebilirim ki, şimdiden yoğun talep mevcut. Eylül ayı itibariyle kombine satışlarına başlayabileceğiz” dedi.

Önlerindeki ikinci önemli projenin Galatasaray Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş'nin birleştirilmesi olduğunu anlatan Polat, şöyle devam etti: “Bunun için 1 yıl önce SPK'ya yaptığımız başvurular sonrası izin alındı. Gereken kaynağı yaratmaya çalışacağız. Miktar 65-75 milyon dolar arası. Bu kaynağı bulduğumuz taktirde birleşmeyi sağlayabiliriz. Bu kaynağın en büyük yeri de Riva'daki arazi olacak. Riva'yı daha önce satabilirdik ama teklif edilen rakamlar 80 milyon dolar civarındaydı. Şu anda 120 milyona kadar yükseldi ve 1-2 ciddi teklif de var. Önümüzdeki kısa sürede gerçekleşebilir.”

“SPORCULARIMIZ KENDİ GELECEKLERİNİ KENDİ TAYİN EDECEK”

Adnan Polat, sportif şubelerde yeniden yapılanma olacağını kaydederken, özellikle futbol takımındaki oyuncuların da ligde kalan 8 haftadaki performanslarıyla kendi kaderlerini belirleyeceklerini söyledi.

Polat, sportif alanlarda hep başarı zorunluluğu olduğunu ifade ederek, “Yeniden yapılanma içinde başlattığımız faaliyetlerimize devam edeceğiz. Özelikle futbolda bu sezon başlattığımız gençleştirme ve yeniden yapılandırma var. Ligdeki 8 haftalık süreçte sporcularımız, ortaya koyacakları performanslarla, bir noktada kendi geleceklerini de tayin etmiş olacaklar. Önümüzdeki 8 haftada onlar ve Galatasaray için önemli. İnşallah performansları üst düzeyde olur da futbol takımı bu anlamda fazla fire vermez” diye konuştu.

PROJELER

Gelir elde etme amacıyla yeni projelere girişeceklerini dile getiren Adnan Polat, Mecidiyeköy'deki GS Store Çadırı'nın bulunduğu yere bir iş merkezi kuracaklarını, orta vadede de Florya Metin Oktay Tesisleri'ni Büyükçekmece'ye taşımak istediklerini belirtti.

Mecidiyeköy'deki iş merkezini kendi kaynaklarıyla yapmayı planladıklarını kaydeden Polat, Florya için ise şu ifadeleri kullandı: “Florya'da 120 dönüm bir arazi mevcut ve bunun 21 dönümü Galatasaray'ın. Diğer bölüm ise Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Maliye'nin. Biz diğer bölümleri de alıp, buradan 600 milyon dolar gelir sağlanabilecek bir proje üretmek istiyoruz. Tesisimizi ise Büyükçekmece'de, tapu ve üst kullanım hakkı işlemleri devam eden 400 dönümlük bir alana taşıyacağız. Bunun için tabii ki oraya gerekli yatırımların yapılması gerekiyor. Galatasaray'ın gayrimenkullerine baktığımızda, adı geçen borçlar korkutucu değil. Sıkıntı, nakit akışındaki dengesizlik. Amaç bu nakit akışını sağlıklı hale getirmek. Bunun için de gelir artırıp, mümkün olduğu kadar gideri kısmak gerek. Bunu kemer sıkma olarak de nitelendirebiliriz. Elde edilecek gelirleri futbola ve transfere değil, yeni değerler yaratmaya kullanacağız. Futbol A.Ş. mevcut kaynaklarını geliştirerek ihtiyaçlarını karşılayabilmeli. Galatasaray Kulübü kendi gelirlerini kendi yaratarak, kimsenin cebine bağımlı olmaksızın idare edilmek zorunda. Biz de bunu amaçlıyoruz.”

Galatasaray'da ilk görev aldığı 1992-1994 döneminde başlattıkları gençleştirmenin meyvelerini 8 yıllık süreçte önemli başarılar kazanarak aldıklarını kaydeden Polat, “Kimsenin bizden akşamdan sabaha olağanüstü başarılar beklememesi lazım. Bu süreci yaşayacağız” dedi.

“FELDKAMP İLE ARZU EDERSEK YENİ BİR TEKNİK DİREKTÖR GETİREBİLECEĞİZ”

Galatasaray Kulübü başkan adayı Adnan Polat, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'la, sezon sonunda sözleşmelerini feshetme haklarının bulunduğunu söyledi.

Bir açıklamasında, futbolcuların sergileyecekleri performansın kendi kaderlerini belirleyeceğini söylediği hatırlatılan Adnan Polat, bu durumun teknik direktör Karl Heinz Feldkamp için de geçerli olup olmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:

“Biz geçtiğimiz sezon başı bir değişim yapmaya ve buna uygun bir teknik adam bulmaya çalışırken, gündemimizde bir kaç teknik direktör vardı. Ancak hepsinin de devam eden kontratları vardı. Feldkamp da bunlardan biriydi. Diğer hocaların mukaveleleri olması nedeniyle de onu getirdik. Eski dostluğumuzun hatırına geldi ve ikna etmekte zorlandık. İyi işler yaptı. Bir dönem grip oldu. İkincisi ise hiç beklenmedik bir iltihaplanma. Cumartesi veya pazartesi günü gelecek. Yaptığımız anlaşma 3 yıllıktır. İlk yılın ardından arzu edersek yeni bir teknik direktör getirebileceğiz. Bunun seçiminde Feldkamp'ın da yardımı olacak. O da, altyapının organize edilmesinde ve yeni gelecek hocanın arzu etmesi halinde, danışmanlık görevlerinde çalışacak. Bunlar, iki tarafın da isteği durumunda geçerli. Sağlık durumu müsait olması halinde, altyapı hocalarımızın yetiştirilmesini istiyoruz. Muhtemelen sağlığı iyi olursa, bu görevler çerçevesinde bizimle birlikte olur.”

“LİNCOLN'DE BEKLENTİMİZİ BULAMADIK”

Takıma büyük ümitlerle transfer edilen Brezilyalı yıldız Lincoln'de beklentilerini bulup bulamadıkları sorusuna, “Hayır, bulamadım” cevabını veren Polat, Türkiye'de yıldız oyuncuların korunmamasından şikayet etti.

Lincoln'ün en büyük yatırımları olduğunu, ancak saha içi performansı iyi olmayınca saha dışındaki gelir beklentilerini de karşılamadığını dile getiren Polat, şöyle devam etti:

“Oynayan, başarılı olan bir futbolcunun ürünlerine talep artıyor. İlk geldiği zaman ciddi bir satış patlaması olmuştu. Lincoln ile ilgili en büyük şanssızlık aslında her maçta sahada resmen dövülmesinden geçiyor. En son Ankaraspor maçını hatırlayın. Sahada en fazla faul yapılan oyucu. Tekme tokat dövülen bir futbolcu. Maalesef hakemlerimiz de seyrediyor. Biraz da kırılgan bir yapısı var. Çabuk sakatlanabiliyor. Bilemiyorum, bizimle seyahat eden arkadaşlarımız uçakta Lincoln'ün bacaklarını gördüler mi? Lincoln bana, 'Almanya'da da sertlik var ama topa, burada direkt olarak özellikle arkadan baldıra tekme atılıyor' dedi. Ankaraspor maçında yine sakatlandı. Geçmişte sakatlığı olan bir bölgesinden de değil. Yine ufak bir yırtık var ve Almanya'ya gitti, pazartesi dönecek. Bana, 'Burada bana futbol oynatmayacaklar' siteminde bulundu. Çağrımız federasyonumuza, MHK üyelerimize ve hakemlerimize. Sadece Lincoln konusu değil. Türkiye'deki anti futbola prim verilmesin. Yıldızlar korunsun, çünkü onlar futbola olan ilgiyi artırıyor. Sezon başından beri Lincoln'ün devamlı dövülmesine ses çıkarmadık. Bu böyle devam ederse, ciddi kavgamız olacak. Bir hayal kırıklığı yaşıyorum tabii ki. Oynatmak için aldık ve oynatamıyoruz. Kasıtlı olarak yapıldığına inanmaya başlıyorum ve bu bizi çok rahatsız ediyor. Lütfen bu konuda daha duyarlı olunsun.”

Linderoth'un durumunun çok farklı olduğunu ve bir hastalık yaşadığını kaydeden Polat, İsveç Milli Takımı sağlık ekibinin Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne yetiştirebilmek için yoğun çaba harcadığını aktarırken, Lincoln ve Lindertoh için, “Maalesef çok önem verdiğimiz iki futbolcumuzdan yararlanamadık” ifadelerini kullandı.

“DARBEYİ KONYASPOR MAÇINDA YEDİK”

Galatasaray Futbol Takımı'nın kadroda yapılan önemli değişime, sezona 5 maç seyircisiz oynayarak başlamasına ve üst üste gelen sakatlıklara rağmen, Fortis Türkiye Kupası ile Turkcell Süper Lig'de yoluna emin adımlarla ilerlediğini aktaran Polat, “Tahmin ediyorum 3 hafta sonra yine ligde lider olacağız. Biz lig ile kupada çok iddialıyız ve ikisini de kazanacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca son haftalardaki ciddi form düşüklüğü ile kötü futbolu biz de izliyoruz ve tedbirlerini almaya çalışıyoruz. Ancak biz darbeyi ligdeki Konyaspor maçında yedik” dedi.

Adnan Polat, yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün ertelemeli oynanan maçın ileri bir tarihe atılmamasını hala anlayamadıklarını dile getirirken, “O maç bir kaç yeni sakatımızın olmasına ve UEFA Kupası'nda performansımızın bozulmasına neden oldu. Kesinlikle bizi etkiledi. Bu sene çok iyi çıkış yapan ve Milli Takım'a çağrılmasını beklediğim Uğur'un diz kapağı kırıldı. Ertelenebilirdi ve bu hafta içi bile oynayabilirdik. Derdimizi anlatamadık ve orada ciddi bir darbe yedik” şeklinde konuştu.

“YÖNETİM LİSTEM BELİRLENDİ”

Adnan Polat, seçimde gireceği yönetim kurulu listesinin belli olduğunu açıklarken, gelen yoğun talebin de kendisini şaşırttığını kaydetti.

Yönetime girmek isteyen çok sayıda değerli arkadaşı olduğunu ifade eden Polat, “Kesin olarak yönetim listesi belirlendi. Birçok değerli arkadaşımız da var listeye girmek isteyen. Çok şaşırdım açıkçası. Bu sıkıntılı dönemde çok fazla talip olmaz, insan bulamayız diye düşünüyordum ama yönetime girmek isteyen 168 tane Galatasaraylı arkadaşım, kardeşim ve ağabeyim başvurdu. Ben dahil 16 kişilik listemiz hazır” diye konuştu.

Listeye giren isimlerden para talep edilip edilmediği sorusuna, öyle bir durumun olmadığı cevabını veren Polat, “Kulüpler içinde zaman zaman kulüp ihtiyacını kısa süreli karşılamak için, 'kasa kolaylığı' diye tanımladığımız borç alışverişi olabiliyor. Galatasaray'da da olabilir. Bir kişinin büyük paralar verip, kulübü ipotek altına alıp, kendi patronajına sokması yönündeki bir finansmanı doğru bulmuyorum. Yoksa kısa dönemle, işi görmek için borç alışverişi olabilir. Yanlış görmüyorum. Biz bağış zorlaması yapmadık ve istemedik de. Her listeye aldığım arkadaşıma, bugünkü resmi, tüm detaylarıyla anlattım. Çünkü neyin içine girdiğini bilmesi gerekiyor. Bazı ihtiyaçlarımız olacaktır. Ben ve arkadaşlarımın bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum bu konuda” dedi.

“HİÇBİR VAADİM YOK”

Başkan adaylarının seçim öncesi çeşitli vaatlerde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, kendisinin hiçbir vaadi bulunmadığını söyleyen Adnan Polat, şöyle konuştu:

“Ben sadece, 2 sene sonra konuştuğumuz bu konulardan kurtulmuş ve geçmişteki sıkıntılardan ders almış, iyi yönetilen bir kulüp vadediyorum. Sportif hedefleri zaten tartışmaya gerek yok. Hedefler hep bellidir. Şampiyonluğun dışında hiçbir şeyi başarı olarak kabul etmeyiz tüm branşlarımızda. UEFA ve Süper Kupa'nın ardından çıta çok yükseldi. Şampiyonlar Ligi'nde kupa kaldırmayı gönlümüzden geçiriyoruz. Rakiplerimizden Fenerbahçe'nin performansını da takdirle karşılıyorum. Fenerbahçe Kulübü'nün başında Aziz Yıldırım 10 yıldır var. İlk 4-5 senesindeki sıkıntıları hatırlamanızı istiyorum. Israrla projelerinin arkasında durdu, stadını yaptı, yapılanmayı sağladı ve mali yapısını düzeltti. Bunu bir senede yapmadılar. Şimdi 10 sene geriye gidin ve çektiklerini düşünün Aziz Yıldırım'ın. Ortada bir gerçek var. Toprağa tohumu atıyorsanız, hemen ertesi günü düşünmemek lazım. Büyük vaatler ve yıldız futbolculardan daha çok Galatasaray'ın önce sağlam bir zemine oturtulmaya ihtiyacı var. Zaten arkası kendiliğinden gelecektir. Zaten iktisadi olarak güçlü olamadan, sportif başarının sürekli olması mümkün değil.”

Futbolcu transferinde paranın tek başına bir kriter olmadığını da söyleyen Polat, Avrupa'nın önemli liglerinden oyuncu almak için, orada kazanılanın 2-3 katını vermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

“İŞİMİ YARIM BIRAKMAK İSTEMİYORUM”

Polat son olarak, Özhan Canaydın başkanlığında görev aldığı 2 yılda başlattıkları projeleri tamamlamak amacında olduğunu belirterek, “Başlattığımız işi yarıda bırakmak istemiyorum. Galatasaray iyi olduğu vakit, ben de kendimi iyi hissediyorum ve mutlu oluyorum, işlerim rast gidiyor. Başlattığımız işleri bitirmek istiyoruz. Taraftarın yüzünü güldürmek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title