Haberler

Florya'da Yürekleri Ağızlara Getiren Gösteri

Milli Hakem ve Antrenör Battal Gazi, Noter Huzurunda 400 Kilogram Ağırlığındaki 100 Mermeri 6 Saniyede Kırmaya Çalışarak Guiness Rekor Denemesi Yaptı.

Milli Hakem ve Antrenör Battal Gazi, noter huzurunda 400 kilogram ağırlığındaki 100 mermeri 6 saniyede kırmaya çalışarak Guiness rekor denemesi yaptı.

Ziya Şark Sofrası'nın sponsoru olduğu Avrupa Şampiyonu, Milli Hakem ve Antrenör Battal Gazi Özçınar, Ziya Şark Sofrası'nın Florya şubesinde noter huzurunda Guiness rekor denemesi yaptı. Özçınar, 400 kilo ağırlığındaki 100 mermeri altı saniyede kırmaya çalıştı. Sık sık bu tür gösterilere imza atan Milli Tekvandocu, daha önce de farklı zamanlarda yaptığı denemelerde 400 mermeri 41 saniyede, 240 mermeri 17 saniyede, 200 mermeri ise 19 saniyede kırdığını söyledi.

Özçınar, 100 mermeri 6 saniyede kırmanın zor olduğunu ancak başarmaya çalışacağını da söyledi. Yaptığı açıklamanın ardından Özçınar, noter huzurunda her biri 25 mermerden oluşan 5 bloğu hızlı bir şekilde kırdı. Tüm mermerleri kırmayı başaran Özçınar, ardından göğsünden çıkardığı Türk Bayrağını öperek Ziya Şark Sofrası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bingöl'e verdi.

Rekor denemesinin ardından İstanbul 7'inci Noter Vekili Ali Cılız, Özçınar'ın zamana karşı yaptığı rekor denemesini 7 saniye 28 salise olarak açıkladı.

Özçınar da, ilerleyen günlerde yine Ziya Şark Sofrası'nın sponsorluğunda bir deneme daha yapacağını söyledi.

Özçınar, kendisine destek vermek amacıyla gelen Uluslararası Hakem, Dünya ve Avrupa üçüncüsü İsmet Sağlam'a önceden meydan okuduğunu ve ilerleyen günlerde yapacakları rekor denemesinin bunu yerine getirmeye yönelik olacağını belirtti.

İsmet Sağlam da, aralarında gerçekleşecek düelloda mermerleri kısa sürede kıranın Guiness Rekorlar Kitabı'na gireceğini ifade etti.

Sağlam, Battal Gazi Özçınar'ın rekor denemesinden önce Dünya Şampiyonu olan oğlu Enes ve kızı Ebrar Sağlam ile tehlikeli bir gösteri yaptı. Çocuklarının başında tekmeyle bardak kıran Sağlam, ardından altlarına yerleştirdiği birer bıçakla Enes ve Ebrar Sağlam'ın göğsünde çekiçle tuğla kırdı. Ardından İsmet sağlam, kızıyla birlikte bayanların kendilerini kapkaççılardan nasıl koruyacağına dair bir gösteri daha yaptı. Sağlam'ın çocukları ile yaptığı gösteri Ziya Şark Sofrası misafirlerinden de alkış aldı.

Gösteri ve rekor denemesine sponsor olan Ziya Şark Sofrası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bingöl ise sporculara destek olmaktan mutlu olduklarını ve Türkiye adına yapılan faydalı işlerin arkasında durmaya devam edeceklerini söyledi.

(RŞ-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title