Haberler

Türk Analistten Flaş İddia: PYD'nin İçinde Rus Askerleri Var

Güncelleme:

PYD'nin içinde hava desteğini sağlayacak Rus yer unsurları olduğunu öne süren Güvenlik analisti Metin Gürcan, "Bölgedeki faaliyetleri için birlikte hareket ediyorlar" dedi.

Suriye'nin Tel Rifat bölgesindeki Rus hava desteğiyle ilerlemeye çalışan PYD'yi değerlendiren güvenlik analisti Metin Gürcan ilginç bir noktaya dikkat çekti.

"BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR"

PYD ve Rus askerlerinin sahada birlikte hareket ettiğini öne süren Gürcan, "PYD, Suriye'nin Tel Rifat bölgesinde ABD hava desteği olmadan Rus hava desteğiyle ilerlemeye çalışıyor. Bunu şöyle değerlendiriyorum; uçakların yakın hava desteğinde, hedef tespiti ve kıymetlendirme yapan, atışlar olduktan sonra onların düzeltmesini veren, hava kuvvetleriyle irtibatı olan ileri gözetleyici tabir ettiğimiz işi yapabilen ya da pilot olan Rus askerleri var. PYD ve Rus askerleri sahada birlikte hareket ediyor. Ruslar PYD'ye bu hava desteğini sağlıyorsa mutlaka sahada hava desteğini sağlayacak yer unsurları vardır. En azından bu bölgedeki faaliyetleri için birlikte hareket ediyorlar" dedi.

"PYD KARAR EŞİĞİNDE"

PYD'nin önemli bir karar eşiğinde olduğunu belirten Gürcan şu ifadelere yer veriyor: "Bu YPG'nin bundan sonra Amerika mı yoksa Rusya ile mi devam edeceğiyle ilgili çok stratejik bir karar. Bizim görebildiğimiz kadarıyla Fırat'ın batısında Kobani ve Cezire bölgesinde Amerika'yla, ancak şu andaki aksiyon bölgesinde ise Rusya ile birlikte hareket ediyor. Bu da aynı zamanda PYD için hangi tarafla devam edeceği açısından bir karar eşiği. Bu hem Türkiye'deki çatışmaları hem de Suriye'nin geleceğini etkileyecek çok önemli bir karar olacak."

İŞTE O KRİTİK HAVALİMANI

Türkiye'nin ısrarla PYD işgalini önlemeye çalıştığı Azez ile Tel Rifat arasındaki Minag Havalimanı, çok kritik bir öneme sahip. Çünkü bu havalimanının ele geçirilmesiyle, bölgedeki halka ulaşan yardım koridoru kapanmış oluyor. Ayrıca Türkiye ile muhaliflerin arasındaki bağ da kopuyor. Rusya'nın bölgede hava operasyonlarıyla desteklediği Suriye rejimi, ılımlı muhaliflerin Türkiye ile bağlantısını kesmeye çalıştığını açıklamıştı. (Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Metin Gürcan Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (188)

ESKİ CHPLİ:

iyi ki oyumu ak partiye attım

20
44
yanıtYanıtla
GG:

o. . gibi parti deyistiriyorsunuz iyi yaptin sayende ulke bolunecek birde gurur duyuyor bunlarin hepsi goz boyamak icin ama nerde koyunda kafa

yanıt7
yanıt8
KÜRT:

BİRAZCIK ŞEREFLİ OLUN VE BU İFTİRALARI BIRAKIN. YPG KÜRTLERİN ASKERİ GÜCÜDÜR. TAMAMI KÜRTTÜR. ALLAH ONLARLA OLSUN

23
39
yanıtYanıtla
Neey ?:

Allah YPG gibi kürleri kullananların belasını versin. Amin. PKK dediler kürtleri öldürdüler, onu dediler kürtleri öldürdüler. Kürtler sizden çok çekiyor ve sizden bıktılar.

yanıt16
yanıt7
....:

Sor bakalim fistanli abilerin rahatmi.fistan lazimmi.gondereyimi.allah billir sen sabah hastanede muayene olmussundur.oglen ziraatten yardim parani almissindir.e aksamda kacak elektrigin var.ne kadar mert insanlarsiiniz siz oyle yahu...

yanıt23
yanıt6
adıyaman kizi:

Kürtlerin aklı ancak bu kadar çalışıyor kendini kurda teslim etmiş ruhuna el fatiha not kürtlerin hepsini kasdetmiyorum çünkü bende kürdüm

24
34
yanıtYanıtla
Ferdi:

AKP li kürt sun çünkü!! Yanı onların istediği cinsten makbul kürt.

yanıt4
yanıt5
KÜRT MUSO:

TABI KÜRTLER ISIDE ÖSO NUSRAYA TESLIM OLSUN BUNLAR MÜSLÜMAN EVLATLARI BUNLAR KÜRTLERI CENETE GÖTÜRÜR HURILER VAR ORDA!!!!

yanıt0
yanıt0
ReteMobil-IOS:

Bir Türk olarak helal olsun ypg diyorum

29
22
yanıtYanıtla
ABBAS:

Yörü gid lan TÜRK müş. . . . . . . . . . . . . . . . . . . haaaaaaaaaaaaaaaaa

yanıt10
yanıt6
Tüm 188 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title