Haberler

HDP'li Ayhan Bilgen Tahliye Edildi

Güncelleme:

6- 8 Ekim 2014'teki Kobani olayları soruşturması kapsamında, 31 Ocak'ta tutuklanan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen tahliye edildi.

Kobani olayları soruşturması kapsamında 31 Ocak'ta tutuklanan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen tahliye edildi.

ZİYA PİR DUYURDU

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, sosyal medya hesabından "Milletvekilimiz Ayhan Bilgen tahliye oldu" diyerek kararı duyurdu.


NE OLMUŞTU?

HDP eski Sözcüsü Ayhan Bilgen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 31 Ocak 2017 tarihinde tutuklanmıştı.

11 YILDAN 25 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun 6- 8 Ekim 2014 Kobani olayları öncesinde yaptığı 'sokağa çıkın' çağrısı ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ayhan Bilgen hakkında hazırlanan iddianame Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. 64 sayfalık iddianamede, Bilgen'in 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Suç işlemeye alenen tahrik' ve 'Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçlarından 11 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İddianamede, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı ve bölgenin kontrolünü büyük ölçüde sağladığı sırada, PKK terör örgütü yöneticilerin yaptığı çağrılar sonrası HDP'nin karar organı olan Merkez Yürütme Kurulu'nda alınan kararlar üzerine, partinin kurumsal Twitter hesabı üzerinden halkın sokağa dökülmesi yönünde paylaşımlarda bulunulduğu belirtildi. Yapılan sokağa çıkma çağrısı sonrası ülke genelinde şiddet olaylarının yaşandığını, olaylarda çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını vurgulayan savcı, aralarında kamu kurumlarının da bulunduğu çok sayıda yerin de zarar gördüğünü ifade etti.

İTİRAZ ÜZERİNE TUTUKLANMIŞTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6- 8 Ekim Kobani olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol kararı ile serbest bırakılan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı itiraz üzerine tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İbrahim Ayhan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title