Haberler

Zeytin Dalı Harekatı'ndan İkinci Acı Haber: Piyade Üsteğmen Şehit Düştü

Güncelleme:

YPG'li teröristlere yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit düştü.

TSK'nın Afrin operasyonunda şehit düşen Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın Antalya'da yaşayan acı haberi ailesine ulaştı. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

EVİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Afrin'de yürütülen operasyon sırasında bu sabah şehit olduğu haberi gelen Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın şehadet haberi Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve Serik ilçesinde bir okulda öğretmen olan eşi Saide Usta'ya ulaştı. 3 yaşında bir kızı olduğu öğrenilen şehit Üsteğmen'in evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Üsteğmen'in babasının da emekli astsubay olduğu öğrenildi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, twitter'den yaptığı açıklamada "Vatanımızın bekası için Afrin'de #ZeytinDaliHarekati'na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen #OğuzKaanUsta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun" ifadelerini kaydetti.

Zeytin Dalı Harekatı'ndan Acı Haber! Piyade Üsteğmen Şehit DüştüŞehit Üsteğmen Oğuz Kağan Usta ve ailesi

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Afrin'de düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın acı haberi, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'nde oturan eşi Saide Üstüner Usta'ya, sağlık görevlileri eşliğinde verildi. Serik ilçesinde bir okulda İngilizce öğretmeni olan Saide Üstüner Usta, acı haberin ardından fenalaştı. Sağlık görevlilerinin evde müdahale ettiği Usta, güçlükle sakinleştirildi. Şehidin evine dev Türk bayrakları asılırken Muratpaşa Belediyesi tarafından evin girişine taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan kayınvalide Hülya Üstüner yakınlarının desteğiyle eve geldi. Ağıtlar yakan Hülya Üstüner, "Yavrum erken oldu. Hiçbir arada kalamadınız yavrum çok erken oldu" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin babası Canpolat Usta ve kayınbabası Emre Üstüner'in de emekli astsubay olduğu belirtildi. Şehidin naaşının Afrin'den memleketi Ankara'ya götürüleceği, başkentteki törenin ardından defnedileceği kaydedildi.

Zeytin Dalı Harekatı'ndan İkinci Acı Haber: Piyade Üsteğmen Şehit Düştü

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın Kayseri Dağ Komando Tugayı'nda görev yapmaktayken 'Zeytin Dalı Harekatı'na katıldığı belirtilerek, "Şehit Oğuz Kağan Usta, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girdiği çatışmada şehit olmuştur. Evli ve 2.5 yaşında bir kız çocuğu bulunan şehit Oğuz Kağan Usta'nın eşi ilimizin Serik İlçesinde öğretmenlik yapmaktadır. Bizleri derinden üzen ve saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Cenabı Hak'tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz" denildi.

Zeytin Dalı Harekatı'ndan İkinci Acı Haber: Piyade Üsteğmen Şehit Düştü

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı da şehit olan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) ile ilgili bir açıklama yayınladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah´tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Zeytin Dalı Harekatı'ndan İkinci Acı Haber: Piyade Üsteğmen Şehit Düştü

DÜN İLK ŞEHİT VERİLMİŞTİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 22 Ocak tarihinde Kilis'in Gülbaba köyü güneydoğusunda terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ unsurları ile girilen çatışmada Ankaralı Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit olmuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'ndan İkinci Acı Haber: Piyade Üsteğmen Şehit Düştü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Afrin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title