Haberler

Flarmoni Orkestrası Köyde Konser Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle güzel sanatları Anadolu'nun köylerine ulaştırma amacıyla kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı köylerde Türk ve dünya müziklerinin en seçkin örneklerinden oluşan zengin bir repertuvarla öğrencilere ve vatandaşlara özel konserler verdi, enstrümanları tanıttı.

İzmir merkezli kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Anadolu turnesi programı kapsamında, Salihli Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Opel Türkiye'nin desteğiyle üç gün boyunca Salihli merkezi ile Çamurhamamı ve Allahdiyen köylerinde, köylülere ve öğrencilere mini konserler verdi. Etkinliğin ilk günü Salihli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gündüz öğrencilere gece ise konuklara Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Tasavvuf Musikisi, Klasik Batı Müziği, Opera ve Operetlerden oluşturulan çok zengin bir repertuvar sunuldu. Salihli Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Uğur Okay, Anadolu Filarmoni Orkestrası'nı ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirterek, 'Sanat ve kültüre büyük önem veren Salihli halkına böylesi bir olanak sunan Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüze ve Filarmoni Orkestrası'nın tüm bireylerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz' dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç de, 'İzmir'de oluşturulan Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın ardından Van Filarmoni Orkestrası'nın da hayata geçmesini bekliyoruz. Bu iki orkastra, öz müzik kültürümüzü ve dünya müziğini Anadolu halkına daha yakından tanıtmayı amaçlıyor. Halka giderek, köy köy dolaşarak misyonumuzu yerine getirmeyi amaçlıyoruz bu çerçevede Salihli'de bulunmaktan ve bize gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduk' diye konuştu.

ÇOBANA ÖZEL KONSER

Orkestra sanatçıları, etkinliğin ikinci günü ise Çamurhamamı Köyü'nde 'Çoban ateşi' önünde, çoban Sabri Öztürk'e (45) özel konser verdi. Yöresel müziklere oynayarak eşlik eden Sabri Öztürk, çocukluğundan bu yana çobanlık yaptığını ve konser sayesinde unutamayacağı bir gün geçirdiğini belirtti. Öztürk, 'Böyle bir orkestranın bana özel bir konser vermesinden dolayı gururlandım. Benim için sürpriz oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum' dedi. Sanatçılar, Sabri Öztürk'e kaval, ressam Cahit Koçban ve resim öğretmeni Nilgün Mıdık da karakalem portresini hediye edildi.

GİZLİ KALMIŞ BEETHOVEN

Anadolu Filarmoni Orkestrası Kurucu Müdürü Kenan Gökkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatı ve Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç'in desteğiyle Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın kurulduğunu belirterek, 'Amacımız köylerimize, kasabalarımıza, ilçelerimize, şehirlere güzel sanatları ulaştırmaktır' dedi. Orkestranın Anadolu turnesindeki en önemli hedef kitlesinin, hayal ve düşünce dünyalarını geliştirme, yeni yetenekleri ortaya çıkarmak amacıyla çocuklar olduğunu vurgulayan Gökkaya, çocuklara konserlerde enstrümanlarını tanıttıklarını söyledi. Gökkaya, 'Gizli kalmış Beethoven, Pavarotti, Mozart ve Aşık Veyselleri ortaya çıkarmak için köy köy gezeceğiz. Salihli'ye bağlı iki köyümüzü ziyaret ettik. Türk halk müziğimiz ve Türk halk edebiyatımızda kavalıyla çok büyük yer edinen çobanımızı da unutmadık. Çocuklarımıza da blok flüt hediye ettik. Köylerimizdeki gizli yetenekleri çıkartarak topluma kazandırmak istiyoruz. Çocuklarımızın müzik sanatıyla ilgili okullara yönlendirilmesi için yoğun çalışmalarımız olacak' diye konuştu.

Köy turnesine orkestranın bestelerini seslendirdiği eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu da katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabri Öztürk Gökkaya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title