Haberler

Fitch'in Türkiye Kararı Sonrası Dolar Yükselişe Geçti

Güncelleme:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürmesinin ardından dolar 4,87'ye kadar yükseldi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunun "BB+"dan "BB" seviyesine indirildiğini açıkladı. Fitch'in kararı öncesi 4,84 seviyesinde olan dolar, kararın ardından 4,87'ye kadar yükseldi.

FİTCH, TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'indirdi, not görünümünün "negatif" olduğunu duyurdu. Fitch, en son 27 Ocak 2017'de Türkiye'nin 'BBB-' olan notunu 'BB+'ya düşürmüş, 'Negatif' olan görünümünü ise 'Durağan' olarak değiştirmişti. 21 Temmuz 2017 ve 19 Ocak 2018'deki değerlendirmelerinde ise 'BB+' not ile 'Durağan' görünüm korunmuştu.

DOLAR 4,87 SEVİYESİNE KADAR YÜKSELDİ

Yurt içi piyasalarda günü 4,84 seviyesinde kapatan dolar, Fitch'in Türkiye kararı sonrası 4,87'ye kadar yükseldi. Euro ise kararın ardından 5,69 seviyelerinde seyrediyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title