Haberler

Fırtınayla Karaya Oturan Yük Gemisi Kaderine Terk Edildi

ZEYTİNBURNU sahilinde geçtiğimiz pazar günü kuvvetli lodos sırasında karaya oturan Kamboçya bayraklı "Tallas" isimli gemi kaderine terk edildi.

ZEYTİNBURNU sahilinde geçtiğimiz pazar günü kuvvetli lodos sırasında karaya oturan Kamboçya bayraklı "Tallas" isimli gemi kaderine terk edildi.

2015 yılından beri Zeytinburnu açıklarında demirli olan gemi, geçen yıl yan yatmış ve içindeki personel Kıyı emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından tarafından kurtarılmıştı. Pazar günü karaya oturan ve halen sahildeki kayalara yaslanmış olarak duran kuru yük gemisi için şu ana kadar hiçbir kurtarma çalışması yapılmadığı görüldü.

İSTANBUL'DA DAHA ÖNCE BATAN İKİ GEMİ DE KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ

İstanbul'da daha önce de yine Zeytinburnu sahilinde 17 Ocak 2017 tarihinde eskime dolayısıyla  saç atması sonucu su almaya başlayan Tanzanya bandıralı "Bereket" adlı kuru yük gemisi 27 Ocak 2017 tarihinde batmıştı. 2 bin 980 grostonluk, 115 metre uzunluğundaki gemi demirli bulunduğu yerde denize gömülürken sadece kaptan köşkünün bulunduğu arka bölümü denizin üzerinde kalmıştı. Gemi sulara gömüldüğü günden bu yana geçen zamanda aynı şekilde duruyor.

Öte yandan Kilyos açıklarında 27 Ağustos tarihinde tamir için götürülürken ikiye bölünen Moğolistan bandıralı "Leanordo" isimli kargo gemisinin kaderi de benzer bir şekilde oldu. 11 kişinin kurtarıldığı geminin karaya oturan arka bölümü Kilyos kıyılarında terk edildi.

BENZER BİR ÇOK GEMİ VAR.

İstanbul'un kıyılarında yıllardır demirli duran tamir masrafları çok olduğu için sahipleri tarafından terk edilen, deniz trafiği ve çevre için birer tehdit olan sigortasız birçok hayalet geminin bulunduğu belirtildi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeytinburnu İstanbul Kamboçya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title