Haberler

Fırtına Beklentisi Var Ama Yatırımlar Devam Edecek

Metro Cash&carry Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, Türkiye'de Bu Yıl 3 Yeni Mağaza Açacaklarını Bildirdi.

Metro Cash&Carry Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, Türkiye’de bu yıl 3 yeni mağaza açacaklarını bildirdi.

Ergin, Metro Cash&Carry Türkiye’nin 2007 yılı faaliyetleri ve 2008 hedefleri hakkında bilgi vererek, 2007’nin iyi bir yıl olduğunu, Metro Cash&Carry Türkiye’nin de cirosunu geçen yıl yüzde 18.1 oranında artırarak 841 milyon Euro’ya çıkardığını kaydetti. 2008 yılına ilişkin beklentilerini de paylaşan Ergin, ABD’de başlayan krizin, dünyayı etkilediğini hatırlatarak, "Fırtına beklentisi var ve bu Türkiye’yi de etkileyecek. Bazen hava tahminlerinde yanılma olabiliyor. Ancak yatırımlarımız Türkiye’de devam edecek. 2008 yılında 3 yeni mazağa açacağız" diye konuştu.

GIDA DIŞI ÜRÜNLERDE TALEP AZALDI: Hakan Ergin, ABD’de başlayan krizin, dünyayı etkilediğini hatırlatarak, 2008 yılı için şu değerlendirmeyi yaptı: "Fırtına beklentisi var. Bazen hava tahminlerinde yanılma olabiliyor. Umarım böyle bir yanılma gerçekleşir. Gıda dışı ürünlerde bir talep daralması gözlemliyoruz. Bizim açımızdan asıl kriz, pirinçten makarnaya, çikolatadan şekere, etten ekonomik kıymaya geçiş ile başlar. Şu anda onu görmüyoruz. Ancak gıda dışında ürünlerde bir tedirginlik var. Ayrıca kuraklığın etkilerini bu yılda hissedebiliriz."

SİYASİ GERİLİM SATIŞI ETKİLİYOR: Hakan Ergin, dünyadaki ekonomik krizin Türkiye’ye ve Metro Grubunun planlarına etkileri konusunda ise şunları söyledi: "Fırtına gelebilir. Ancak bu sadece Türkiye’ye gelmeyecek. Bizim Türkiye’de yatırım azaltma gibi bir niyetimiz yok. Siyasi gerilim Türkiye’de satışları etkiliyor. Bu etki azalmıştı. Ancak son günlerde siyasi durumun etkisi hissediliyor."

İhracat 600 milyon Euro’ya ulaştı

METRO Cash&Carry Türkiye’nin Metro Grup için başta beyaz eşya, kahverengi eşya olmak üzere çeşitli ürünler gönderdiğini belirten Ergin, Metro Grubunun Türkiye’den 600 milyon Euro dolayında alımı bulunduğunu bildirdi. Ergin, "Türkiye’de birçok ürünü yurtdışındaki mağazalara ihraç ediyoruz. Bu ülkelerin başında ise Almanya bulunuyor" dedi. Türkiye’ye toptan market pazarına birçok oyuncunu gireceğini ifade eden Ergin, aynı zamanda bu pazardan çıkanların da olacağını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title