Haberler

First Lady'ler İstanbul'da Şıklık Yarışında

Filistin'de Barış İçin Kadınlar Toplantısına katılmak üzere gelen Suriye, Ürdün ve Katar'ın 'First Lady'leri şıklık konusunda yarıştı.

 Filistin'de Barış İçin Kadınlar Toplantısına katılmak üzere devlet başkanlarının eşleri İstanbul'a gelmeye başladı. Ürdün Kralı Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania özel bir uçakla saat 11.45' te İstanbul'a geldi. Kraliçe Rania Atatürk Havalimanında Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan tarafından karşılandı.

 İstanbul'a gelenler arasında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın eşi Esma Esad da katılıyor. Esad'ı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş karşıladı. İstanbul'a gelenler arasında Katar Emirinin eşi Sheikha Mozah’ta Filistin’e destek için uçaktan poşuyla indi.

 Ürdün Kraliçesini Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın eşi Zeynep Babacan,Kraliçe Rania ve Sheikha Mozah’ı ise İçişleri Bakanı’nın Beşir Atalay’ın eşi Yıldız Atalay karşıladı .Devlet Konukevinde yapılan karşılamalarda Vali Muammer Güler’in eşi Nevval Güler’de hazır bulundu. Liderlerin eşlerinin ayrı ayrı özel uçaklarla geldiği toplantı İstanbul Four Seasons Oteli'nde başladı.

 FİLİSTİN'DE YAŞANANLARA DİKKAT ÇEKİLECEK

 Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından ev sahipliği yaptığı toplantıyla Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek amaçlanıyor. Four Seasons otelde düzenlenecek toplantıda İsrail ve Hamas arasında ateşkes ilan edilmesi istenecek. Toplantı Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmanın ardından bir bildiri yayınlanacak ve ardından da First Lady'ler İstanbul manzarası eşliğinde yemek yiyecek.

 TOPLANTI BAŞLADI

Toplantıya, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) yetkilileri, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) yetkilileri ile Suriye Kızılayı, Ürdün ve Katar'dan yardım kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bu arada, Emine Erdoğan, Ürdün Kraliçesi Rania ile Katar emirinin eşi Şeyha Mozah Bint Nasser Al-Missned'i, toplantının yapıldığı salonun girişinde karşıladı.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katıldığı ve saat 13.20'de başlayan toplantı, kısa süre görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam ediyor.

Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen “Filistin'de Barış İçin Kadınlar” toplantısına, Azerbaycan Parlamento Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, Katar Emiri'nin eşi Nasser Al-Missned, Libya Devlet Başkanı Kaddafi'nin kızı Dr. Aisha Muammer Al Kaddafi, Lübnan Cumhurbaşkanı'nın eşi Wafa Sleiman, Pakistan Başbakanı'nın eşi Begüm Fauzia Yusuf Rıza Gılanı, Pakistan milletvekilleri Asmaı Arbab Alamgir, Begüm Nuzhat Sadık, Suriye Devlet Başkanı'nın eşi Esma Esad, Suriye Devlet Bakanı Dr. Bashar Al Shaar, Suriye Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Dr. Diala Al Hajaref, Ürdün Kraliçesi Rania ve Ürdün Planlama Bakanı Suhair Ali katılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title