Haberler

    Firefox: Bir Düzeltme ve Bir de Özür!

    Mozilla Geçtiğimiz Günlere Damga Vuran Firefox İddiası ile İlgili Resmi Açıklamayı Nihayet Yaptı...

    Mozilla kendi resmi sitesinden indirilen iki eklentiyle ilgili "zarlı yayıyorlar" iddiası hakkında ilk kez konuştu. Açıklamada 2 eklentinin birinin temiz olduğu savunuldu, diğer eklentinin vereceği zararlar ise kabul edildi.

    Daha önceki haberimizde duyurduğumuz zararlı ve reklam yazılımı içeren iki eklentinin varlığı ve sorumluluk, Mozilla tarafından kabul edildi. Mozilla'nın açıklamasına göre anti-virüsleri bir eklentide yanlış alarm verdi, diğerinde ise olan zararlıyı bulamadı.

    Sothink Video Downloader eklentisinin 4.0 sürümündeki virüs alarmının McAfee anti-virüs tarafından verilen bir yanlış alarm olduğu anlaşıldı ve geçen hafta yayından kaldırılan eklenti yeniden indirmeye açıldı.

    Mozilla bu karışıklık için özür dilerken, kara listeye alınan diğer eklenti olan Master Filer'ın gerçekten Bifrose trojan'i içerdiğini doğruladı. Bu eklentiyi indirenlerin sistemlerini taratması ve temizlemesi gerekiyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title