Haberler

Firefox 4 B1'den Son Bilgiler!

Mozilla Ekibi, Popüler İnternet Tarayıcısı Firefox'un Yeni Versiyonu Firefox 4'ün İlk Betası Üzerinde Çalışıyor. Beta Sürümde Yeri Değişen Sekmelerden, Performansa Kadar Birçok Yeni Özellik Bizleri Bekliyor...

Popüler internet tarayıcılarının başında gelen Firefox, şu sıralar yeni ve dördüncü versiyonunun ilk beta sürümü ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Firefox'un geliştirici ekibi olan Mozilla, yeni versiyonda performansı artırmak için ellerinden geleni yapacağını açıklamıştı. ilk beta sürüm ile bu sözlerini ne kadar uygulamışlar göreceğiz.

Firefox 4 ile ilgili yayınlanan görsellere baktığımızda, ilk gözümüze çarpan nokta, tarayıcının arabirimindeki değişiklikler oluyor. Firefox 4'te sekmeler ile butonlar yer değiştirmiş olacak. Yani sekmeler en üstte yer alacak. Butonlar ise sekmelerin altına konumlandırılacak.

Firefox 4'te sekmeler en üstte yer alacak

Yeni arabirimde, eski Firefox'larda var olan "Stop", yani "Sayfayı yüklemeyi durdur" butonu olmayacak. Bu buton, Chrome ve Opera'daki gibi, "Refresh", yani "Sayfayı yenile" butonu ile birleştirilecek. Ayrıca Firefox 4'ün kullanacağı yeni varsayılan temada, Windows Vista ile birlikte kullanıcıların karşısına çıkan Aero Glass görünümü tercih edilecek. Bunun sebebi ise tamamen göze hoş gelmesiyle ilgili.

Firefox 4 Beta 1'in yakın zaman içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title