Haberler

Fırat: "Türkiye'de Muhalefet Partisi Yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, "Türkiye'de Gerçek Anlamda Bir Muhalefet Partisi Yok. 4 Yıllık Dönemde Hem İktidar, Hem de Muhalefet Partisini Oynadık" Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Türkiye'de gerçek anlamda bir muhalefet partisi yok. 4 yıllık dönemde hem iktidar, hem de muhalefet partisini oynadık'' dedi.

Fırat, partisinin Mersin il binası önünde vatandaşlarla bayramlaşırken, AK Parti olarak, 4 yıllık görevleri süresince dünyada eşi ve benzeri olmayan bir ikilemi yaşadıklarını ifade ederek, "Hem iktidar hem de muhalefet partisini oynadık. Bu da eforumuzu ve gücümüzü bir miktar aşağıya çekti'' diye konuştu.

Ana muhalefet partisinin bugüne kadar vatandaşların önüne hep karanlık tablo getirdiğini ileri süren Fırat, ''Diğer bir şansızlık ise, bu partinin kendini sosyal demokrat olarak nitelemesidir. Türkiye'de gerçek bir sosyal demokrasi hareketine mani olmuştur'' dedi.

Diğer bir partinin şehitler üzerinden siyaset yaptığını savunan Fırat, ''Artık siyasi partilerin kan üstünden siyaset yapma dönemini de bitirmiş olacağız'' dedi.

''Diğer bir muhalefet liderimiz ise Allah'a şükür Diyarbakır'da hidayete erdi. (Dağlarda durmayın, aşağı inin politika yapın, siyaset yapın) diyen bu lidere şunu soruyorum'' diyen Fırat, şöyle konuştu:

''Bundan 15 sene önce siz devletin en üst makamlarını işgal ettiniz. O günlerde terör çok azgın vaziyetteydi. Ama o günkü çözüm önerileri ve çözümler bugünküne benzemiyordu. Bin 500 insan Adapazarı-İstanbul hattında yargısız infaza tabi tutuluyordu. Bunun terörle mücadele ile ilgisi yok. Keşke o gün söylediklerini bugün yapmış olsalardı.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title