Haberler

Fırat: Hukuki Bir Karar Olduğunu Kabul Ediyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa Mahkemesinin Başörtüsünün Üniversitelerde Serbest Bırakılmasına İlişkin Anayasa Değişikliğinin İptali ve Yürürlüğünün Durdurulmasına İlişkin Kararını Değerlendirirken, "Bunun Siyasi Değil, Anayasa Mahkemesi Tarafından Verilmiş Hukuki Bir Karar Olduğunu Kabul Ediyorum" Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa Mahkemesinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin kararını değerlendirirken, "bunun siyasi değil, Anayasa Mahkemesi tarafından verilmiş hukuki bir karar olduğunu kabul ediyorum" dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, kararın gerekçesini görmeden hukuki bir değerlendirme yapabilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Fırat, gazetecilerin "siyasi bir değerlendirme yapabilir misiniz?" sorusuna, "bunun siyasi değil, Anayasa Mahkemesi tarafından verilmiş hukuki bir karar olduğunu kabul ediyorum" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title