Haberler

Firariyi Etkisiz Hale Getiren Jandarmalar Beraat Etti

Antalya'nın Aksu ilçesinde silahla ateş açarak iki askeri yaralayan firarinin çıkan çatışmada vurularak etkisiz hale getirilmesiyle ilgili haklarında dava açılan aralarında yaralanan askerlerin de bulunduğu 8 jandarma personeli ilk celsede beraat etti.

Antalya'nın Aksu ilçesinde silahla ateş açarak iki askeri yaralayan firarinin çıkan çatışmada vurularak etkisiz hale getirilmesiyle ilgili haklarında dava açılan aralarında yaralanan askerlerin de bulunduğu 8 jandarma personeli ilk celsede beraat etti.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan askerler, hayatını kaybeden Abdullah Özer'in kardeşi Ahmet Özer ve taraf avukatları katıldı.

Söz verilen sanıklardan Binbaşı M.E, arama tarama faaliyeti gerçekleştirdikleri sırada çalılarla kapatılmış mağaradan ateş açıldığını, iki askerin yaralandığını söyledi.

Korunma amacıyla karşılık verdiklerini ifade eden M.E, daha sonradan Abdullah Özer olduğunu anladıkları kişinin atış yapılırken hedeflerinde olmadığını dile getirdi.

M.E, açılan ilk ateşten sonra kendilerine doğru gelen kişinin yere düştüğünü görür görmez "ateşkes" emri verdiğini kaydetti.

Diğer sanık askerler de mağaradan kaç kişinin ateş ettiğini bilmediklerini, kendilerini ve yaralanarak yere düşen silah arkadaşlarını korumak için hedef gözetmeden karşılık verdiklerini söyledi.

Kardeşi şikayetçi olmadı

Maktulün kardeşi Ahmet Özer ise uzun zamandır görüşmediği ağabeyinin psikolojik sorunlarının olduğunu, şiddete meyilli bir kişiliğe sahip olduğunu bildirdi.

Özer, "Uzun süredir aranan ve yaralama olaylarına karışmış bir kişi aranırken daha dikkatli olunsaydı belki de ağabeyim yaşıyor olacaktı. Şikayetçi değilim." dedi.

Duruşmanın savcısı Mustafa Şeran, esas hakkındaki mütalaasında, kanun hükümlerine uygun hareket eden sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tümünün beraatine hükmetti.

İdari tahkikatta da ihmal ve kusur olmadığı belirtilmişti

Aksu ilçesinde 7 suçtan aranan Abdullah Özer'in (38), Kayadibi Mahallesi'nde saklandığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, 27 Kasım 2018'de operasyon düzenlemiş, jandarmayı fark edince ormana kaçan Özer'in ateş açması sonucu uzman çavuşlar İbrahim Güngör ve Ahmet Kaba yaralanmış, saldırgan vurularak etkisiz hale getirilmişti.

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan idari tahkikat sonucunda, olayda görevli personelin ihmal ve kusurunun olmadığı yönünde rapor hazırlanmıştı.

Rapora rağmen, operasyonda yer alan bir binbaşı, bir astsubay ve 6 uzman çavuş hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, askerlerin "meşru savunma ve zorunluluk hali" ile maktulü öldürmüş olabilecekleri ihtimalinin de göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title